Latvijā ražotajai Provansas majonēzei uzradies atdarinātājs

Kā pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv uzzināja preču zīmes "Latvijas produkts" sociālā interneta medija "Facebook.com" profilā, Provansas majonēzes ražotāji SIA "Balttur -R" vērsušies valsts iestādēs, lai kārtotu iespējamo autortiesību pārkāpumu.
SIA "Balttur - R" aicina pircējus būt vērīgiem pirms pirkuma veikšanas un pievērst uzmanību atšķirībām.
Zīmola "Pavārs Francis" Provansas klasiskajā majonēze nesatur ģenētiski modificētas piedevas un konservantus. Arī tās iepakojums veidots no dabiskām izejvielām, taču "Polven Foods" ražotajam produktam ir pievienota arī piedeva E 385 (kalcija dinātrija etilēndiamīntetraacetāts), produkta sastāvā ir arī guāra sveķi.
Viens iepakojums Latvijā ražotās Pavāra Franča Provansas majonēzes sver 250 gramus, bet "Polven Foods" ražotajā iepakojumā ir 250 mililitri.
Tāpat uz iepakojuma ļoti līdzīgs ir burtu šrifts. Latvijas produktam iepakojuma priekšējā pusē uz zaļā fona redzams arī Francis un "Balttur - R" ražotās Provansas majonēzes saņemtās starptautiskajās un vietēja mēroga atzinības - zelta medaļa izstādē "AgroBAlt’ 99" un "Gada preces" kauss.
Savukārt Igaunijā ražotajam produktam uz zaļā fona attēlots nams un uzraksts "Tradicionāls produkts". Savukārt atzinību vietā līdzīgās krāsās redzamas norādes par ĢMO un konservantu neesamību, kā arī par E vitamīna klātbūtni, tā preču zīme "Latvijas produkts" raksta sociālajā interneta medijā Facebook.com.
"Balttur - R" 1995.gadā reģistrētā preču zīme "Pavārs Francis" ir reģistrēta ne tikai Latvijā, bet arī Beneluksa valstīs, Čehijā, Slovākijā, Vācijā, Francijā, Itālijā, Lietuvā un ASV.
Aptuveni 10% no ražotajiem produktiem pārdoti citās valstīs, tās galvenokārt ir majonēzes. "Balttur - R" ražo arī tomātu mērces, kečupus, sinepes, augļu un dārzeņu konservus.