Banner 980x90

Vīna darītava "Abavas" sevi prezentē Itālijā

Ģimenes vīna darītava "Abavas" nupat atgriezušies no lielākā "slow Food" pasākuma Eiropā - "Salone del Gusto", kas Turīnā reizi divos gados notiek vienlaikus ar konferenci "Terra Madre" un vienkopus pulcē mazos tradicionālo produktu ražotājus no visas pasaules, pilsētas informācijas portālam Tukums24.lv ziņo vīna darītavas pārstāvji.

"No mūsu produktiem vislielākie panākumi bija Rabarberu Dzirkstvīnam, ko ļoti augstu novērtēja gan nozares speciālisti, gan apmeklētāji, izpērkot visu līdzpaņemto," stāsta vīndaris Mārtiņš Barkāns.

"Salone del Gusto" jeb Pasaules Garšas salonu organizē starptautiska bezpeļņas organizācija "Slow Food", kas radās kā protests pret ātrās ēdināšanas restorāniem jeb "fast food", un visā pasaulē apvieno tradicionālo produktu ražotājus, lai saglabātu reģionālo uzturu un atbalstītu vietējās ekosistēmas augu un dzīvnieku audzēšanu. Šogad lielākais "Slow Food" kustības rīkotais pasākums – gadatirgus "Salone del Gusto" vienkopus pulcēja vairāk nekā 1000 dalībnieku no 130 valstīm, tai skaitā Latvijas.

"Dalība šajā milzīgajā pārtikas un vīna tirgū, pirmkārt, ļāva saprast, kā izskatāmies uz kopējā nozares fona, un skaidrāk saprast, kāds ceļš ejams uzņēmuma attīstībā," uzsver M.Barkāns.

"Mūsu lielākais veiksmes stāsts Turīnā noteikti bija Rabarberu Dzirkstvīns, kas ir unikāls produkts arī pasaules kontekstā. Rabarberi ir visiem labi zināmi, taču, nogaršojot mūsu produktu, reti kurš ticēja, ka tas tapis tikai un vienīgi no mūsu pašu audzētiem rabarberiem. Saņēmām ļoti labas atsauksmes no nozares profesionāļiem un dzērienu speciālistiem, izpārdevām visus savus līdzpaņemtos krājumus, un visiem interesentiem pat nepietika," stāsta M.Barkāns, norādot, ka izkristalizējušies arī vairāki potenciālie eksporta tirgi, kuros piedāvāt savu produkciju.

Pasaules Garšas salons vienkopus pulcēja arī kuplu sidra darītāju pulku. "Varējām salīdzināt "Abavas" sidru ar konkurentiem no Austrālijas, Amerikas, Anglijas, Francijas, Vācijas un citām valstīm – vietām, kur sidra darīšanai ir krietni senākas tradīcijas kā Latvijā," stāsta M.Barkāns. "Prieks, ka mūsu sidru, kura tapšanā izmantotas mūsdienīgas tehnoloģijas, starptautiskie dzērienu eksperti atzina par ļoti kvalitatīvu, īpaši uzsverot, cik tas pārsteidzoši svaigs un atspirdzinošs."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)