Banner 980x90

"Tukuma pilsētai un novadam" turpina sadarbību ar "Vienotību"

Partijai "Tukuma pilsētai un novadam" (TPN) joprojām spēkā ir sadarbības līgums ar "Vienotību" (V), un abas partijas šo sadarbību turpina, aģentūru LETA informēja Tukuma novada domes priekšsēdētājs Juris Šulcs.

Tukuma mērs, kurš ir arī partijas "Tukuma pilsētai un novadam" priekšsēdētājs, pastāstīja, ka reģionālajā partijā pagaidām nav domāts vai diskutēts par savu biedru deleģēšanu Saeimas vēlēšanām, taču, ja kādu deleģēšot, tad, visticamāk, TPN biedrs kandidēšot "Vienotības" sarakstā, kā tas bijis iepriekš.

Šulcs šaubās par "Reģionu apvienības" perspektīvām, kurā iecerējušas apvienoties "Reģionu alianse", Latgales partija un Vidzemes partija. "Saeimas vēlēšanās viss ir citādāk nekā pašvaldību vēlēšanās, un man ir aizdomas, ka daudzi to līdz galam nav izpratuši," komentēja Šulcs.

Par iespējamo TPN biedru piedalīšanos Saeimas vēlēšanās pagaidām neesot pat pieņēmumu.

Kā ziņots, 2011.gada 24.janvārī politisko partiju apvienība "Vienotība" parakstīja sadarbības līgumu ar partiju "Tukuma pilsētai un novadam". Pēc partiju pārstāvju sacītā, šī līguma mērķis ir nostiprināt un attīstīt sekmīgo sadarbību.

Pēc kopīga starta 10.Saeimas vēlēšanās partijas "Tukuma pilsētai un novadam" biedrs Aivars Volfs bija kļuvis par "Vienotības" Saeimas frakcijas deputātu. "Vienotības" sarakstā Volfs piedalījās arī 11.Saeimas vēlēšanās, taču netika ievēlēts.

Patlaban Volfs ir Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietnieks līdztekus otram vietniekam, TPN biedram, Ērikam Lukmanam.

Sākotnēji partijai "Tukuma pilsētai un novadam" bija cieša sadarbība ar citām Rīgas apkārtnes reģionālajām partijām - Reģionu partiju (agrāk - Rīgas apriņķa novadu apvienība) un partiju "Ogres novadam", tomēr šī apvienība pajuka, katram no spēkiem meklējot savu ceļu piekļuvei "lielajai politikai", iepriekš aģentūru LETA informēja Šulcs.

Iepriekš intervijā aģentūrai LETA Šulcs skaidroja, ka, lai piedalītos valsts politikā, partija "Tukuma pilsētai un novadam" gribēja izveidot reģionālo partiju apvienību, bet šī ideja izgāzās. "Tehniski atsaucību nojauca tas, ka lielās partijas pārpirka mazās. Taču, iespējams, ka šī doma bija absurda, jo katrs jau ir citādāks. Un reģionālās partijas tik ļoti atšķiras, ka laikam tas nav izdarāms," iepriekš skaidroja Šulcs.

Partija "Tukuma pilsētai un novadam" dibināta 2004.gada 20.aprīlī Tukumā kā reģionāla partija. "Tukuma pilsētai un novadam" rindās ir vairāk nekā 200 biedru.

LETA jau ziņoja, ka trīs lielāko reģionālo partiju - "Reģionu alianses", Latgales partijas un Vidzemes partijas - līderi trešdien konceptuāli vienojušies par reģionālo partiju apvienības "Reģionu apvienība" veidošanu un kopīgu startu Saeimas vēlēšanās.

Jaunās apvienības mērķis ir veicināt reģionālo politisko spēku apvienošanos un kopīgi startēt 12.Saeimas vēlēšanās 2014.gadā. Jaunveidojamajai reģionālo partiju apvienībai aicina pievienoties arī citas reģionālās partijas, vēlētāju apvienības un reģionālos līderus.

Lai arī panākta konceptuāla vienošanās par reģionālo partiju apvienības "Reģionu apvienība" veidošanu, Vidzemes partija joprojām neizslēdz iespēju Saeimas vēlēšanās startēt kopā ar "Vienotību", vakar aģentūrai LETA atzina Vidzemes partijas valdes priekšsēdētājs Guntis Gladkins.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)