"Tukuma piens" sācis ražot Islandes jogurtu "Skyr"
![](http://img.pilseta24.lv/media/816x610/pilseta24-news-archive/1090/1090752.jpg)
Uzņēmuma jaunais produkts pagaidām paredzēts vietējam tirgum un tas izceļas ar īpašu uzturvērtību, kā arī neierastu garšu. Jogurts "Skyr" tiek gatavots no vājpiena, tādēļ tas tikpat kā nesatur tauku, taču tajā ir trīs reizes vairāk olbaltumvielas, nekā citos jogurtos.
A/S "Tukuma piens" piedāvā bezpiedevu "Skyr" 400 gramu iepakojumā, kā arī "Rabarberu un kivi" garšu 160 gramu iepakojumā un "Saulespuķu un ķirbju sēklu" jogurtu 160 gramu iepakojumā.
"Lai saglabātu konkurētspēju, būtiski turpināt attīstīties un būt pirmajiem dažādu jauninājumu radīšanā. A/S "Tukuma piens" daudzu produktu ražošanā ir bijis pirmais Latvijā, tāpēc uzsākt "Skyr" tipa jogurta ieviešanu tirgū ir mūsu turpinājums, lieliskāko garšu piedāvāšanai. Jau pašreiz iedzīvotāji atzinuši un labprāt iegādājas jogurtus, kam ir palielināts olbaltumvielu daudzums, tagad varam piedāvāt skandināviskākas garšas ar vēl interesantāku risinājumu," saka A/S "Tukuma piens" mārketinga direktors Armands Artihovičs.