"Tukuma piens" pērn par 15% palielinājis apgrozījumu

Šo rādītāju pieaugums skaidrojams ar mērķtiecīgu zīmolu attīstību, kā arī vairāku jaunu un pircēju pieprasītu produktu ražošanas uzsākšanu. "Pagājušais gads A/S "Tukuma piens" bija ļoti īpašs, jo uzņēmums svinēja 100 gadu jubileju. Tāpat arī sākām ražot gan jogurtus ar jaunām garšām, gan biezpiena sieriņus, gan arī būtiski palielinājām "Baltais" eko produktu klāstu, ko mūsu pircēji, jau ļoti iemīļojuši," saka uzņēmuma direktors Ints Poškus.
Pagājušajā gadā uzņēmums veicis arī būtiskas investīcijas 3,5 miljonu eiro apjomā, no kuriem lielākā daļa tika izlietoti jauns biezpiena ražošanas ceha būvniecībā. Tas ļaus attīstīt šī produkta segmentu, piedāvājot arvien jaunas un līdz šim nebijušus produktus.
"Tukuma piens" pērn palielinājis arī eksportu, piedāvājot savu produkciju gan Krievijā, kur īpaši iecienīti ir "Baltais" eko līnijas ražojumi, gan arī kaimiņvalstīs - Lietuvā un Igaunijā.
Tāpat arī saņemti augsti novērtējumi dažādās izstādēs, tostarp Latvijas Ārstu biedrības "Veselības gada balva" par ekoloģisko produktu ražošanu, četras medaļas "Riga Food 2013", divi produkti ieguvuši "Gada preces 2013" statusu. "Medaļas, balvas un atzinības ir ļoti būtiskas, lai uzņēmums turpinātu attīstīties un spētu arvien pārsteigt pircējus. Mēs vēlamies piedāvāt ikvienam tikai ļoti augstas kvalitātes produktus, kas gūtu atzinību gan iedzīvotāju, gan arī profesionālu vērtētāju vidū," saka I.Poškus.
Arī šajā gadā plānots turpināt attīstību, investējot pērnā gada peļņu, kā arī realizējot citus projektus. Jau pērnā gada beigās uzsākta "Baltais" grieķu jogurta ražošana, kas papildināts ar bezpiedevu jogurtu šogad, kā arī drīzumā plānoti vēl vairāki jaunumi, kas, domājams, patiks pircējiem gan ērtuma, gan garšas un kvalitātes dēļ.