Banner 980x90

Tehniskās apskates naktī Tukumā bezmaksas auto diagnostika veikta 192 spēkratiem

Rīga, 21.aug., LETA. Aizvadītājā nedēļas nogalē, 19.augustā, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Tukuma tehniskās apskates stacijā pirmo reizi notika pasākums "Tehniskās apskates nakts", kurā bezmaksas auto diagnostika veikta 192 spēkratiem, aģentūrai LETA pavēstīja CSDD.

Tehniskās apskates nakts vecākais auto bija 1975.gada ZAZ, savukārt jaunākais auto - 2016.gadā ražots "Nissan". Tukumā trīs populārākās auto markas bija "Audi" (42), "Volkswagen" (30) un "Opel" (25). Pasākuma vidējais auto vecums - 17 gadi.

Speciālisti atklāja lielākus vai mazākus bojājumus 73% transportlīdzekļu, kas potenciāli atstāj negatīvu ietekmi uz satiksmes drošību. Visbiežāk bojājumi bija saistīti ar bremžu un balstiekārtas sistēmām, kā arī neatbilstošām gaismām. Automobiļu tehniskais stāvoklis nav atkarīgs tikai no vecuma, bet arī no vadītāja attieksmes un lietošanas apstākļiem, piemēram, 1993.gada izlaiduma BMW markas auto tika konstatēti 20 būtiski bojājumi (vērtējums "2").

Nākamais Tehniskās apskates nakts pasākums notiks 26.augustā Rīgā, kur iepriekšējā pierakstīšanās uz auto diagnostiku netiek plānota. Šā gada Tehniskās apskates nakts pasākumi noslēgsies 2.septembrī jaunajā Siguldas tehniskās apskates stacijā.

CSDD pasākumā "Tehniskās apskates nakts" sesto gadu autovadītājiem tiek piedāvāts bez maksas pārbaudīt sava auto tehnisko stāvokli, kā arī pievērst uzmanību tā nozīmei ceļu satiksmē ikdienā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)