Banner 980x90

"Saskaņas Centrs" Tukumā: nepaveiktā sakrājies ļoti daudz

Viens no sarakstiem, kas Tukuma novadā pašvaldību vēlēšanās cīnīsies par vietām domē, ir politisko partiju apvienības "Saskaņas Centrs" saraksts. Novadā nepaveiktā sakrājies ļoti daudz, tostarp, jānodrošina vietas visiem bērniem pašvaldības bērnudārzos, jāsekmē jaunu darbavietu veidošana novadā un jāuzlabo medicīnisko pakalpojumu kvalitāte, pilsētas informācijas portālam Tukums24.lv atzina "Saskaņas Centra" līderis Tukuma novadā Mareks Žizņevskis.

Politisko partiju apvienības "Saskaņas Centrs" Tukuma novada sarakstā esat pirmais numurs. Kādēļ šāda izvēle?

Šī politiskā spēka sarakstā izvēlējos startēt, jo man ir būtiski tie mērķi, ko vēlas sasniegt konkrētā partija. Tā kā "Saskaņas centrs" būtībā ir vienīgā sociāldemokrātiskā partija Latvijā, tad tas ir vienīgais veids, kā skaidri iezīmēt rūpes par visiem cilvēkiem, īpaši - sociāli mazākaizsargātajiem slāņiem, nevis orientēties uz konkrētu ekonomisko grupējumu vai personu interešu lobēšanu, ar ko nodarbojas plašais labējo partiju spektrs.

Komanda, ar kuru kopā startēju šajās pašvaldību vēlēšanās, izvirzījusi mani par līderi, un esmu gatavs uzņemties atbildību ne tikai par pieņemtajiem lēmumiem, bet arī par nepieciešamību pēc izmaiņām Tukuma novada pašvaldības īstenotajā politikā. Ne velti mūsu moto ir - cilvēka cienīgu dzīvi ikvienam Tukuma novada iedzīvotājam.

Pastāstiet, lūdzu, kas "Saskaņas Centru" atšķir no citiem politiskajiem spēkiem? Kāpēc tieši par Jūsu sarakstu vēlētājam vajadzētu atdot savu balsi?

Esam vienīgais sociāldemokrātiskais politiskais spēks, tādēļ būtībā esam vienīgie, kuriem rūp parastais cilvēks, neatkarīgi no tā, vai viņš ir bezdarbnieks, daudzbērnu ģimenes pārstāvis, cilvēks ar īpašām vajadzībām vai mazais uzņēmējs.

Negrasos nevienu aicināt balsot par "Saskaņas Centru" - tas vēlētājiem jāizlemj pašiem, tikai aicinu padomāt, vai viņi ir apmierināti ar savu dzīvi un pašvaldības rūpēm par dzīves vides uzlabošanu Tukuma novadā. Ja nē, tad atliek izdarīt secinājumus, un padomāt par nepieciešamību pēc izmaiņām.

Jūsu priekšvēlēšanu programmā norādīts: "Izvērtēsim pašvaldības darbinieku pienākumus, nepieciešamības gadījumā tos optimizējot". Kā Jūs vērtējat šī brīža pašvaldības darbu?

Ir atsevišķas pozitīvas tendences pašvaldības darbā, piemēram, sporta joma Tukuma novadā ir labi sakārtota. Tajā pašā laikā sociālajā jomā darāmā vēl ir ļoti daudz, īpaši sniedzot atbalstu, un ne tikai pabalstu veidā, sociāli mazāk aizsargātajiem sabiedrības slāņiem.

Nepaveiktā ir sakrājies ļoti daudz - jānodrošina vietas visiem bērniem pašvaldības bērnudārzos, jāsekmē jaunu darbavietu veidošana novadā, jāuzlabo medicīnisko pakalpojumu kvalitāte, un šo uzskaitījumu varētu turpināt vēl ilgi, bet ikviens Tukuma novada iedzīvotājs to apzinās pats, tādēļ esam gatavi strādāt, lai to visu īstenotu, ja mums tāda iespēja tiks dota.

Cik lielu atbalstu cerat gūt vēlēšanās?

Es negribu solīt nereālus zelta kalnus, jo apzinos, ka ierastu sistēmu un vidi, pat, ja tā iet pa nepareizām sliedēm, izkustināt ir ļoti grūti. Tieši tāpat nevēlos prognozēt vēlēšanu rezultātus, jo pats gaidu tos ar interesi, proti - vai cilvēki patiešām vēlas, lai viņiem dzīvot kļūtu labāk, vai arī uzskata, ka ir labāk vienaldzīgi palikt malā un samierināties.

Ko saredzat kā būtiskākos konkurentus? Kāpēc?

Nenoliedzami, ka tās ir varas partijas, kas cilvēku "zombēšanai", ja tā var izteikties, izmanto ne tikai milzīgus ziedotāju līdzekļus, bet arī administratīvos resursus, tas nozīmē, arī mūsu visu nodokļos samaksāto naudu. Ja vēlētāji objektīvi paskatīsies uz paveikto un izdarīs secinājumus, tad sapratīs, ka var būt arī citādāk - labāk.

Tuvojoties 2013.gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv uzrunā deputātu kandidātu sarakstu līderus un aicina viņus pastāstīt par sava pārstāvētā politiskā spēka iecerēm, atšķirīgo no citiem sarakstiem un saviem plāniem kopumā.

Tukums24.lv jau vēstīja, ka Tukuma novadā vēlēšanās startēs politisko partiju apvienība "Saskaņas Centrs", "Zaļo un Zemnieku savienība", "Vienotība", "Reformu partija", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Tukuma pilsētai un novadam".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)