Banner 980x90

Piena pārstrādes uzņēmums "Baltic Dairy Board" plāno atkārtoti lūgt tiesu ierosināt tiesiskās aizsardzības procesu

Piena pārstrādes uzņēmums SIA "Baltic Dairy Board" plāno atkārtoti lūgt tiesu ierosināt kompānijai tiesiskās aizsardzības procesa lietu, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Rīga, 16.dec., LETA. Piena pārstrādes uzņēmums SIA "Baltic Dairy Board" plāno atkārtoti lūgt tiesu ierosināt kompānijai tiesiskās aizsardzības procesa lietu, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga". Kompānijas pārstāvji atgādina, ka ceturtdien, 12.decembrī, Zemgales rajona tiesa nolēma izbeigt "Baltic Dairy Board" tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Pēc "Baltic Dairy Board" pārstāvju skaidrotā, tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu atbalstīja un saskaņoja vairāk nekā 60% nenodrošināto kreditoru, tostarp Valsts ieņēmumu dienests (VID), bet nodrošinātais kreditors, proti, banka nevarēja apstiprināt plānu līdz 2019.gada 7.novembrim, jo notiek parāda restrukturizācijai nepieciešamo formalitāšu veikšana. "Uzņēmums ir noslēdzis ilgtermiņa līgumus par produktu piegādēm un no šā gada maija ir uzsācis regulāru ražošanu un produktu piegādes bioloģiskās un bērnu pārtikas ražošanas sektoram. Uzņēmuma EBITDA rezultāti pēdējos mēnešos ir pozitīvi, ar augošu apgrozījuma un ienākumu tendenci," atzīmē kompānijas pārstāvji. Tāpat "Baltic Dairy Board" pārstāvji norāda, ka uzņēmuma apgrozījums 2019.gadā plānots ne mazāks par 2,2 miljoniem eiro, tostarp 1,1 miljona eiro apgrozījumu paredzēts sasniegt gada pēdējos trijos mēnešos. Ņemot vērā jau noslēgtos līgumus 2020.gadam un jau esošās produktu piegādes, kompānijas apgrozījums 2020.gadā plānots ne mazāks par pieciem miljoniem eiro. "Lai nodrošinātu vienādus atmaksas noteikumus visiem nenodrošinātajiem kreditoriem, uzņēmums plāno atkārtoti iesniegt tiesā tiesiskās aizsardzības procesa ierosināšanas pieteikumu, kad parāda restrukturizācija tiks pabeigta un saskaņojums no nodrošinātā kreditora būs iespējams," uzsvērts paziņojumā. Jau vēstīts, ka šogad 7.augustā Zemgales rajona tiesa Bauskā ierosināja "Baltic Dairy Board" tiesiskās aizsardzības procesa lietu, taču 12.decembrī tiesa nolēma izbeigt kompānijas tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Baltic Dairy Board" apgrozījums pagājušajā gadā bija 884 288 eiro, kas ir 22 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi pieauga par 31,2% - līdz 1,467 miljoniem eiro. "Baltic Dairy Board" (iepriekš "Sigilo KV") 2012.gadā izsolē iegādājās maksātnespējīgo piena pārstrādes uzņēmumu "Bauskas piens" un sāka būvēt piena rūpnīcu. "Baltic Dairy Board" rūpnīca tika nodota ekspluatācija 2015.gada decembrī. "Baltic Dairy Board" pamatkapitāls ir 777 778 eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Kaspars Kazāks (51%). Kompānijas emitētās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)