Banner 980x90

Mājokļa siltināšana: ko ņemt vērā?

Pēdējos gados par mājokļu siltināšanu un tās sniegtajām priekšrocībām tiek runāts daudz. Lai šis process nestu vēlamo rezultātu, vispirms jāizvērtē vairāki būtiski faktori. 

Ko tiek plānots siltināt? 
Vispirms jāsaprot, ko vēlaties siltināt  visu mājokli vai tikai daļu no tā. Lai saprastu, no kurām vietām mājoklī visvairāk aizplūst siltums, var noderēt energoaudits. Visbiežāk tie ir logi, jumta elementi, kā arī salaidumi ēkas konstrukcijā. 

Siltināšanas materiāla izvēle 
Mūsdienās siltināšanas materiāli ir pieejami plašā klāstā, tāpēc, apskatot piedāvājumu, var rasties jautājums  kuru no visām iespējām izvēlēties?

  • Viena no populārākajām izvēlēm ir putu polistirols (EPS). Tas ir viens no efektīvākajiem risinājumiem  izceļas ar labu izturību un laika gaitā nezaudē siltumizolācijas īpašības.
  • Plaši tiek izmantota arī minerālvate. Labāk pazīstama ir akmens vate, taču iecienīta izvēle ir arī stikla šķiedras vate. Abu veidu vates ir viegli montējamas, piemērotas gan ēkas fasādes, gan jumta siltināšanai. Bēniņu siltināšanai noderēs izberamā minerālvate.
  • Ekovate ir dabīgs materiāls, kas tiek izgatavots no celulozes šķiedras. Beramā veidā to izmanto griestu siltināšanai, plāksnes veids  sienām, grīdai, jumtiem. 

Šie ir tikai daži no pieejamiem siltināšanas materiāliem. Lai saprastu, kurš ir vislabākais tieši jūsu vajadzībām, ieteicams konsultēties ar pieredzējušu speciālistu. 

Svarīgākie kritēriji, kam būtu jāpievērš uzmanība, ir materiāla siltumpretestība, slodzes izturība, mitrumizturība, blīvums, elastīgums, skaņas izolācija un ugunsdrošība. Izvērtējot būtiskākos faktorus un savas vajadzības, varēsiet veikt veiksmīgāko izvēli. 

Siltināt pašam vai piesaistīt profesionāļus? 
Nākamais, kas ir jāizvērtē ir tas, vai ēku siltināsiet paši vai uzticēsiet šo darbu kādam citam? Izvēle, protams, atkarīgi no jūsu iespējām un prasmēm, kā arī no veicamajiem darbiem. 

Kvalitatīvi siltināšanas materiāli  Videstehnika.lv 
Dažāda veida siltināšanas materiālus piedāvā būvmateriālu veikals Videstehnika.lv. Būtiska priekšrocība  veikala zinošie darbinieki, kas jūs konsultēs labākā risinājuma izvēlē. Bet tas vēl nav viss  uzņēmuma piedāvājumā vērts ieskatīties arī tad, ja vēlaties veikt citus mājokļa labiekārtošanas darbus, jo tur pieejami arī būvniecības materiāli, santehnikas risinājumi, kā arī apkures sistēmas. Ieskatieties, lai uzzinātu vairāk, šeit  www.videstehnika.lv. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)