Banner 980x90

Kā iegūt baltākus zobus

Skaistu un žilbinoši baltu smaidu vēlas ikviens. Bet kā tādu iegūt? Ja kādreiz baltie zobi kļuvuši dzeltenīgi vai pelēcīgi? Kā atgūt to agrāko spozmi? Lai padarītu zobus baltākus, var izmantot dažādas metodes, bet katrai no tām ir savi plusi un mīnusi, tāpēc katram pašam, konsultējoties ar savu zobārstu, jāizvērtē un jāatrod piemērotākais risinājums. 

Iespējams, pietiks ar labāku zobu kopšanas rutīnu
Ja dzeltenīgu vai pelēcīgu zobu problēma nav izteikta, tad pietiekami labus rezultātus var sniegt savu zobu kopšanas paradumu pārskatīšana un uzlabošana. Pastāv diezgan liela iespēja, ka šo situāciju radījusi tieši nepietiekama vai nepareiza zobu kopšana. Labas zobu aprūpes pamatā ir:
• zobu tīrīšana ar pastu divas reizes dienā, veltot šim procesam vismaz 3 minūtes;
• zobu diegošana katru dienu;
• zobu higiēnista apmeklēšana 1-2 reizes gadā;
• izvairīšanās no našķēšanās starp ēdienreizēm;
• izvairīšanās no produktiem, kas iekrāso zobus (kafija, melnā tēja, vīns, sulas u.c.).

Ikdienas zobu kopšanas rutīnu arī var papildināt ar baltinošas zobu pastas izvēli parastās vietā. Šāda pasta spēs tikt galā ar viegli iedzelteniem zobiem, padarot tos baltākus un mirdzošākus. Baltinošas zobu pastas iespējams iegādāties mājsaimniecības un skaistumkopšanas preču nodaļās, kā arī aptiekās.

Tāpat jāatceras, ka smēķēšana ir viens no galvenajiem faktoriem, kāpēc zobi kļūst dzeltenpelēki. Tāpēc ir vērts apdomāt, vai nevajadzētu attiekties no šī veselībai kaitīgā ieraduma, kurš vēl arī bojā zobu stāvokli un izskatu.

Tautas metodes, kas sola padarīt zobus baltākus
Jau izsenis ir zināmas dažādas metodes, līdzekļi un receptes, kā zobus padarīt baltākus, izmantojot tautas metodes un produktus, ko var atrast virtuves skapīšos, piemēram, ābolu etiķi, citrona sulu, sodu, ogli un citus produktus, kas iekļauti dažādas receptēs, sola padarīt zobus baltākus. Tomēr, izvēloties šāda veida metodes savas zobu krāsas uzlabošanai, jāņem vērā dažas būtikas lietas un riski:
• rezultāts no šādām metodēm nav paredzams;
• iespējams, var būt alerģiska vai cita reakcija uz izmantotajam vielām;
• pārmērīga vielu lietošana var bojāt zobus;
• rezultāts nebūs tik intensīvs, kādu var iegūt ar profesionālu zobu balināšanu;
• pamanāma rezultāta iegūšana prasīs ilgāku laiku un pacietību.

Mājās lietojami balināšanas komplekti
Veikalos nopērkami arī zobu balināšanas komplekti, ko var lietot mājas apstākļos. Pieejami gan geli, ko liek kapēs, gan plāksnītes, kas sola iegūt baltākus zobus pat par vairākiem toņiem. Ja izvēlaties kvalitatīvu un uzticamu produktu, lietojat to saskaņā ar instrukciju un visu noteikto laiku, tad rezultāti, protams, neizpaliks. Tomēr parasti šāda procedūra jāveic vairāka stundas dienā pat divas nedēļas no vietas. Mūsdienu aizņemtajā un steidzīgajā dzīves ritmā reti kuram pietiek pacietības to izdarīt. 

Kā arī pirms šādu līdzekļu izmantošanas vēlams konsultēties ar zobārstu, lai pārliecinātos, ka zobi ir veseli un piemēroti balināšanai. Piemēram, ja zobi jau tā ir ļoti jutīgi, tad zobārsts neieteiks šādu procedūru, jo tas stāvokli var pasliktināt.

Zobu balināšana zobārstniecības klīnikā
Zobu balināšana ar lāzeru zobārstniecības klīnikā ir viena no jaunākajām un efektīvākajām metodēm, ko iespējams izmantot, lai iegūtu baltākus zobus par vairākiem toņiem. Vairums cilvēku arī izšķiras par labu šai metodei, jo tā sniedz daudz ieguvumu:
• zobu balināšana aizņem vien dažas stundas;
• balināšanu veic zinošs zobārstniecības speciālists;
• zobu balināšana ar lāzeru ir saudzīga metode;
• iespējams iegūt pat par 10 toņiem baltākus zobus;
• iegūtais efekts saglabājas ilgu laiku.

Protams, zobu balināšana ar lāzeru izmaksās vairāk nekā citas metodes, tomēr ātri iegūstamais un lieliskais efekts parasti ir pietiekams arguments, kāpēc klienti ir gatavi šķirties no lielākas naudas summas. Tā ir summa, ko viņi maksā par savu ietaupīto laiku, drošiem apstākļiem un garantētu rezultātu. 

Jāatceras, ka zobu balināšana klīnikā nav pieejama tiem, kuri jaunāki par 18 gadiem, kā arī zobiem jābūt veseliem. Jāņem vērā arī tas, ka plombas netiek izbalinātas, tāpēc, ja tās ir pamanāmā vietā, pēc procedūras to tonis var atšķirties no dabīgā zoba. Tāpēc ieteicams apspriest ar savu mutes veselības speciālistu arī plombu nomaiņu, lai gala rezultāts būtu tiešām estētisks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)