Banner 980x90

Jaunpils baznīcā notiks vieskoru koncerts 

Tukums24.lv
Tukums24.lv

Sestdien, 26.septembrī, plkst.16.00, Jaunpils evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks vieskoru koncerts, kurā uzstāsies koris no Itceho Vācijā un Dubultu luterāņu draudzes, aģentūru LETA informēja Jaunpils novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Baiba Rasa. 

Koncertā uzstāsies Vācijas pilsētas Itceho Svētā Laurencija baznīcas koris un Dubultu evaņģēliski luteriskās draudzes koris. Korus diriģēs Johaness Fontiuss un Māra Jermolova. Viņi izpildīs Johana Sebastiana Baha un citu autoru skaņdarbus.

Pašvaldības pārstāve arī uzsvēra, ka tagad Jaunpils baznīcā apskatāms viens no greznākajiem altāriem visā Kurzemē. 

Unikāls esot arī Jaunpils baznīcas 1760.gadā izgatavotais zvans, uz kura ir neparasts rotājums - kailas sievietes figūra, kas atspiedusies pret miroņgalvu. "Tas ir vienīgais tāda veida rotājums visā pieejamajā informācijā par baznīcām. Baznīcā apskatāma arī Kārļa Ieviņa altārglezna," pauda Rasa.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)