Banner 980x90

Eirozonas patērētāju pārliecībai kritums ceturto mēnesi pēc kārtas

Patērētāju pārliecības indekss eirozonā šā gada jūlijā samazinājies līdz mīnus 7,1 punktam, salīdzinot ar mīnus 5,6 punktiem jūnijā, liecina Eiropas Komisijas (EK) sākotnējās aplēses.

Tādējādi indekss kritumu piedzīvojis ceturto mēnesi pēc kārtas.

Turklāt šis kritums bijis straujāks par analītiķu iepriekš prognozēto samazinājumu līdz mīnus 5,8 punktiem.

Tikmēr patērētāju pārliecība Eiropas Savienībā jūlijā samazinājusies par 1,6 punktiem - līdz mīnus 4,9 punktiem.

Analītiķi skaidro, ka patērētāju pārliecības indeksa kritums demonstrē, ka bažas par Grieķijas krīzi būtiski ietekmē patērētāju novērtējumu ekonomikai, lai arī ietekmes riski uz pārējo eirozonu pagaidām ir krietni mazāki, nekā iepriekšējās krīzes situācijās.

Kā ziņots, patērētāju pārliecības indekss eirozonā aprīlī piedzīvoja pirmo kritumu pēdējo piecu mēnešu laikā un samazinājās no augstākā līmeņa kopš 2007.gada jūlija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)