Banner 980x90

5 pasaules vietas, kur baudīt virtuālus ceļojumus

shutterstock.com
shutterstock.com
Daudzi pasaules pieprasītākie ceļojumu galamērķi un vietas, ņemot vērā noteiktos ierobežojumus, tagad piedāvā virtuālas ekskursijas, kas nozīmē, ka tev ir iespēja apmeklēt pasaulslavenus muzejus, kultūrvēsturiskus objektus un apskatīt daudz ko citu, nepieceļoties no sava dīvāna. Tāpēc, ja tu meklē, ko darīt mājās, un vēlies iepazīt pasauli, atliek paņemt klēpjdatoru, planšetdatoru vai tālruni un doties aizraujošā ceļojumā.

Maču Pikču, Andu kalni, Peru

Francisco Vera/flickr.comFrancisco Vera/flickr.com

Maču Pikču ir Inku impērijas cietoksnis, kas atrodas kalnos virs Urubamba Ielejas Peru. 1981. gadā tas tika pievienots UNESCO Pasaules mantojuma sarakstam. Maču Pikču ir atzīts par vienu no Septiņiem jaunajiem pasaules brīnumiem. Turklāt, lai apskatītu to visā krāšņumā, vairs nav jālido līdz Peru, – virtuālā tūre ir plaša, visaptveroša un bagāta ar aizraujošu informāciju. Pateicoties 360 grādu panorāmas skatam, kas paveras uz inku varenā cietokšņa drupām un kalnu ainavām, un audio gidam, tev ir iespēja virtuāli apmeklēt jebkuru iecienītāko skatu punktu un uzzināt vairāk par šīs slavenās vietas vēsturi.

Luvras muzejs, Parīze, Francija

Alvaro Almeida/flickr.comAlvaro Almeida/flickr.com

Luvras muzejs jeb, oficiāli, Lielā Luvra, ir pats apmeklētākais muzejs visā pasaulē, vēsturisks piemineklis, kā arī viens no Francijas simboliem. Luvru katru gadu klātienē apmeklē miljoniem tūristu, taču to iespējams izstaigāt arī virtuāli, proti, Luvras muzejs ir izstrādājis arī virtuālo ceļojumu izlasi, pamatojoties uz tā pastāvīgajām kolekcijām. Virtuālā tūre ir intuitīva, ar paplašināmu karti, kas ļauj izvēlēt un apskatīt tuvāk eksponātus vien ar pāris klikšķiem.

Everests, Nepāla

stevenh77/flickr.comstevenh77/flickr.com

Everests (nepāliešu Sagarmātha, tibetiešu Džomolungma) ir augstākā kalna virsotne uz Zemes, un atrodas uz Nepālas un Ķīnas robežas Himalajos. Nu interesentiem ir iespēja izpētīt Everesta dienvidu bāzes nometni Nepālā 5380 metru augstumā ar interaktīvu 360 grādu skatu uz tā sniegotajām virsotnēm. Fotogrāfs Renans Ozturks, izmantojot īpaši pielāgotus dronus, iemūžināja Everestu, kā arī citas tam apkārt esošās virsotnes, panorāmiskā 360 grādu skatā. Izmantojot interaktīvu karti un 3D rotējošu skatītāju, arī tu vari apskatīt šo 8848 metru augsto virsotni, kā arī citas Himalaju virsotnes.

Šondoonas ala, Vjetnama

DazzlingPlaces.tumblr.com/flickr.comDazzlingPlaces.tumblr.com/flickr.com

Šondoonas ala atrodas Fonņas-Kebana nacionālajā parkā Vjetnamā, ar kopējo garumu aptuveni sešarpus kilometri, un tā tiek uzskatīta par pasaulē lielāko alu. Ala izveidojusies apmēram pirms diviem līdz pieciem miljoniem gadu, upes ūdeņiem iekļūstot kalnā iežos, laika gaitā tos pakāpeniski izskalojot. Zinātnieki pirmo reizi to izpētīja 2009. gadā, krietnu laiku pēc tam, kad kāds vietējais iedzīvotājs to uzgājis 1991. gadā. Vairākus gadus vēlāk Šondoonas ala ir arī digitalizēta. Virtuālais pārgājiens, kas izveidots no 360 grādu attēliem un atbilstošiem apkārtējās vides skaņu efektiem, ved cauri gaismas piepildītām alām un džungļiem, kā arī garām 70 metrus augstam stalagmītam.

Vatikāns, Roma, Itālija

Antony Baker/flickr.comAntony Baker/flickr.com

Šobrīd Vatikāns – tāpat kā daudzas vietas visā pasaulē – ir pilnīgi tukšs. Tikmēr to, kā izskatās šī pilsētvalsts (un pasaulē mazākā valsts) Romas centrā un kas tajā notiek, var redzēt arī reāllaikā. Vatikāns pārsteidz ar iespaidīgu arhitektūru un vēsturiskiem pieminekļiem, turklāt nu – arī virtuāli. Daudzi muzeji nodrošina tiešsaistes ekskursijas, piemēram, Siksta kapela un Rafaēla stancas, kuras grezno sensacionāli mākslas darbi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)