Banner 980x90

Zemgalē sākusies reģiona skolēnu zinātniski pētniecisko darbu vērtēšana

Aptuveni 80 eksperti no Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU), tostarp virkne pazīstami profesori un docenti, 23 sekcijās sākuši Zemgales reģiona konkursam iesniegto skolēnu zinātniski pētniecisko darbu vērtēšanu, kas turpināsies līdz 26.martam, kad plkst.10 Jelgavā, Zemgales Reģionālajā kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notiks konkursa noslēguma konference, pilsētu informācijas portālu tīklam Pilseta24.lv ziņo Juris Kālis, Zemgales Plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciālists.

Pasākumā, ko Zemgalē jau sesto gadu ar pašvaldību atbalstu rīko Zemgales Plānošanas reģions (ZPR), veiksmīgi sadarbojoties ar ZRKAC un LLU, piedalīsies 188 vidusskolēni un vairāk nekā 140 viņu skolotāji - pētniecisko darbu vadītāji no Jelgavas un Jēkabpils pilsētas, kā arī no 20 novadiem. Bez tam, līdzīgi kā iepriekšējos gados, Zemgales konkursā izteikuši vēlmi piedalīties arī vidusskolēni no tuvējā Rīgas Plānošanas reģiona - Engures, Jaunpils, Kandavas un Tukuma novada.

Uz Zemgales konkursu šogad izvirzīti pavisam 156 darbi, kas ieguvuši visaugstāko novērtējumu pilsētas vai novada mēroga konkursā. Konkursa organizatori no ZRKAC priecājas, ka šogad saņemto darbu skaits ir lielāks nekā pērn, kad Zemgales vidusskolas pavisam iesūtīja 141 darbu. Arī šogad reģionālajam konkursam iesūtītie darbi pārstāvēs visas 23 zinātņu sekcijas, tostarp jaunizveidoto - Dziesmu un deju svētku. Katru no iesūtītajiem darbiem analizē vismaz divi eksperti, kuri piedalīsies arī noslēguma konferencē, kad vērtēs darbu autoru prasmi prezentēt savu pētījumu un atbildēt uz ekspertu jautājumiem.

Konkursa noslēgums un rezultātu paziņošana 26.martā pulksten 16 notiks LLU aulā. Katras sekcijas labākā darba autors saņems ne tikai Zemgales un kaimiņu reģiona pašvaldību sarūpēto piemiņas velti, bet pirmo reizi arī naudas balvu. Savukārt pārējo godalgoto vietu ieguvējus un visu pētniecisko darbu vadītājus - pedagogus godinās ar konkursa organizatoru Atzinības rakstu. Konkursa laureātus izvirzīs dalībai valsts mēroga konkursā, kas aprīlī risināsies galvaspilsētā.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, konkursa laureāti saņems apliecinājumu, kas nodrošina reflektantiem iespēju ārpus konkursa kļūt par LLU pirmā kursa studentiem kādā no studiju programmām, pārsvarā tajā, kas ir visvairāk pietuvināta veiktā pētījuma tematikai. Bez tam konferences laikā, brīvajos brīžos reģiona skolēniem būs iespēja iepazīties ar visām astoņām LLU fakultātēm un tajās piedāvātajām studiju programmām, apskatīt Jelgavas pili un tās muzeju, tikties ar mācību spēkiem un pašreizējiem studentiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)