Banner 980x90

Vairāk nekā 50 gadus pēc pirmizdevuma trimdā no jauna izdod Kārļa Ķezbera pasaku "Brencītis"

Jelgava, 14.dec., LETA. 19.decembrī plkst.18 Durbes pilī svinīgi tiks atvērta Kārļa Ķezbera pārizdotā pasaka "Brencītis", kas pie lasītājiem Latvijā atkal dodas 51 gadu pēc pirmizdevuma trimdā, aģentūru LETA informēja Tukuma muzeja Komunikācijas daļas vadītāja Kristīne Ozola.

Tukuma novada Vecmokās dzimušais rakstnieks Ķezbers (1914–2006), kurš savu mūža nogali pavadīja Čikāgā ASV, latviešu literatūrai devis bagātu mantojumu - romānus, stāstus -, taču viņa pavisam īpašais devums ir dzīvnieku brīnumu pasakas, pauda muzejā.

Viena no tām ir par kaķīša Brencīša apbrīnojamajiem ceļojumiem. 1967.gadā ASV izdotā pasaka Brencītis ieguva Kārļa Goppera balvu.

"Laikmetīgajā, dēkainajā, fantastiskajā pasakā mazais lasītājs aicināts doties aizraujošā ceļojumā kopā ar kaķi Brencīti, reizē ar viņu iepazīstot pasauli, gūstot atziņas un apjautu par vērtībām. Kaķēns, klejodams pa pasauli un pat lidodams kosmosa kuģī, piedzīvo dažādus pārsteigumus, satiekas ar dažādiem zvēriem, iepazīstas ar citiem kaķiem un dzīvniekiem, sastopas ar cilvēkiem un pilsētas straujo dzīvi. Citi dzīvnieki atklāj "pasauli" ārpus mājām un ierastās vides, iemācot novērtēt, ko nozīmē dzīvot mājās," darbu aprakstīja Ozola.

Grāmatas atvēršanas pasākumā muzikālu priekšnesumu sniegs Tukuma Mūzikas skolas kokļu ansamblis Daces Bleikšas vadībā, saksofonists Gustavs Jākobsons, tenors Jānis Kurševs, pianiste Santa Jākobsone.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)