Banner 980x90

Tukuma novadā plānots ieviest elektronisko Novadnieka karti

Jelgava, 18.maijs, LETA. Sākotnēji ieceri izmēģinot izglītības iestādēs, Tukuma novadā ar laiku plānots ieviest elektronisko Novadnieka karti, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības izpilddirektors Māris Rudaus-Rudovskis.

Plānots, ka pašlaik karte būs kā pilotprojekts divās trīs mācību iestādēs. Karti izmēģināt iecerēts, lai izvērtētu iespējas ekonomēt budžeta līdzekļus skolnieku ēdināšanai, autopārvadājumiem, veiktu precīzu uzskaiti par pakalpojuma saņēmēju skaitu. Vienlaikus karti būs iespējams izmantojot kā skolēnu apliecību, ieejas karti mācību iestādē, uzskaitei sporta, mākslas, mūzikas skolā.

"Pieredze citās pašvaldībās rāda, ka skolēnu ēdināšanas izmaksas reāli samazinās par 25-30% un šis ietaupījums tiek novirzīts papildu bērnu ēdināšanai, paplašinot brīvpusdienu saņēmēju loku un skaitu," uz uzskaites plusu norādīja Rudaus-Rudovskis.

Savukārt, ja elektroniskā karte pierādīs savu funkcionalitāti, pašvaldība plāno sākt novada iedzīvotāju lojalitātes programmu - novada iedzīvotāji ar karti varēs saņemt dažādas atlaides pašvaldības un komercuzņēmumos. Paredzēts, ka iedzīvotājiem lojalitātes karte būs par maksu, bet izmaksas par skolēnu apliecībām segs pašvaldība.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam") šonedēļ savā videotiešraidē, atbildot uz kādas iedzīvotājas jautājumu par iespēju nodrošināt bezmaksas sabiedrisko transportu pensionāriem, skaidroja, ka par atvieglojumu ieviešanu pašvaldība varētu domāt pēc Novadnieka kartes ieviešanas.

Pilotprojekta izmaksas pašvaldībai pašlaik nav zināmas, jo jānoslēdzas tirgus izpētei. Taču budžetā šim mērķim šogad paredzēti 10 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)