Banner 980x90

Tukumā ieguldīs pamatakmeni Zigfrīda Annas Meierovica piemineklim

Ventspils, 6.jūn., LETA. Tukumā 13.jūnijā ieguldīs pamatakmeni

pirmā Latvijas ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica piemineklim, aģentūru LETA informēja pieminekļa projekta vadītājs Jānis Blunavs.

Pieminekļa pamatakmens ieguldīšanas ceremonija notiks 13.jūnijā plkst.14 Tukuma vecpilsētā, skvērā pie Lielās un Jaunās ielas krustojuma.

Darbs pie Meierovica pieminekļa izveides tika sākts 2016.gadā, kad pieminekļa metu konkursā no 11 pretendentiem par labāko tika izraudzīta tēlnieku Zanes un Matīsa Kalniņu un arhitektes Lienes Līces iecere. Tēlnieki izraudzījušies mūsdienīgu un drosmīgu formveides paņēmienu, tai pašā laikā saglabājot augstu portretisko līdzību.

Mākslinieku ideja ir piemineklī iekļaut Latvijas karoga krāsu motīvu un Meierovica portretu. "Latvijas karoga krāsu motīvs un Meierovica vizuālā sasaiste piemineklī atspoguļotu spēcīgu emocionālo apvienojumu, kas Tukuma iedzīvotājiem kļūtu par valstiskās piederības stiprināšanas vietu," norādīja konkursa uzvarētāji.

Kopā ar pieminekļa pamatakmeni tiks ieguldīts arī vēstījums nākamajām paaudzēm, ko parakstīs pieminekļa idejas ierosinātāja rakstniece Māra Zālīte, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam") un būvnieku pārstāve, SIA "Telms" valdes locekle Ilze Nikolājeva.

Meierovica pieminekļa izveidei līdz 2018.gada 1.novembrim tiek vākti ziedojumi.

Piemineklis tiks atklāts šī gada 15.novembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)