Banner 980x90

Policija sāk kriminālprocesu, kas skar Jelgavas pašvaldībai daļēji piederošā tirgus pamatkapitāla palielināšanu

Valsts policija (VP) izmeklē kriminālprocesu, kas skar Jelgavas pašvaldībai daļēji piederošās SIA "Jelgavas tirgus" pamatkapitāla palielināšanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. 

Rīga, 2.okt., LETA. Valsts policija (VP) izmeklē kriminālprocesu, kas skar Jelgavas pašvaldībai daļēji piederošās SIA "Jelgavas tirgus" pamatkapitāla palielināšanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. LETA jau vēstīja, ka Vladimiram Šalajevam piederošais uzņēmums SIA "ERA2K TT" par "Jelgavas tirgus" līdzīpašnieku kļuvis 2016.gada septembrī. Neskatoties uz to, ka uzņēmums tika dibināts tikai tā paša gada jūlijā, domes vairākums ļāva komersantam ieguldīt tirgus pamatkapitālā 800 000 eiro, kļūstot par 51,57% kapitāldaļu īpašnieku. Investors pašvaldībai bija nepieciešams, lai trīs gadu laikā izbūvētu jaunu tirgu. Par "ERA2K TT" spēju nodrošināt nepieciešamās investīcijas izbūvēt jaunu tirgu vairākkārt pauduši bažas domes opozīcijas deputāti, viņi arī uztraukušies, ka dome zaudēs savu ietekmi uzņēmumā. Šovasar dome, ņemot vērā "Jelgavas tirgus" iesniegumu, lēma pagarināt tirgus izbūves laiku vēl uz trim gadiem, jo jaunā objekta izbūve neesot bijusi izspējama objektīvu iemeslu dēļ. Būvatļauja tirgus būvniecībai izdota SIA "Termināla tirgus", kuras īpašnieki ir "Jelgavas tirgus" un Šalajevam daļēji piederošā SIA "La Tirgi Jelgava". Savukārt kāda privātpersona vērsusies tiesībsargājošās iestādēs ar iesniegumu pārbaudīt "ERA2K TT" līdzekļu legalitāti, norādot arī uz iespējamo korupciju. Iesniedzēja uzmanību piesaistījis tas, kas "Jelgavas tirgus" pamatkapitāla palielināšana veikta piecos atsevišķos maksājumos, katrā pārskaitot pa 160 000 eiro. Iesniegumā norādīti arī citi argumenti. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), izvērtējot iesniegumu, secinājis, ka tas nesatur ziņas, kas norādītu uz korupciju. Taču, iespējams, noticis noziedzīgs nodarījums, par kuru paredzēta kriminālatbildība Krimināllikuma 195.pantā, proti, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana. VP Zemgales reģiona pārvaldē, kur nonācis KNAB pārsūtītais iesniegums, aģentūrai LETA atklāja, ka ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma XIX nodaļas - noziedzīgi nodarījumi tautsaimniecībā. Plašāki komentāri netiek sniegti, tostarp VP nekomentēja, vai lietā kādai personai piemērots kāds statuss. Ar Šalajevu aģentūrai LETA sazināties nav izdevies, bet domē apgalvoja, ka pašvaldība nav informēta par kriminālprocesa sākšanu saistībā ar "Jelgavas tirgus" darbību. Vienlaikus pašvaldībā skaidroja, ka tirgus valde apliecinājusi - būvdarbi jaunā tirgus teritorijā tiks sākti jau šogad. Aģentūrai LETA ir zināms, ka saistībā ar kriminālprocesu paskaidrojumus ir sniedzis bijušais tirgus vadītājs Valdis Labanovskis, kurš amatu zaudējis 2018.gadā, par valdes priekšsēdētāju kļūstot Šalajevam. "Firmas.lv" dati liecina, ka Jelgavas tirgus pamatkapitāls pašlaik ir 1 551 245 eiro, bet investora "ERA2K TT" pamatkapitāls - 3000 eiro. Savukārt "Termināla tirgus", kas īstenos būvniecības projektu, pamatkapitāls ir 1 700 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)