Banner 980x90

Meierovica biedrība par progresīvām pārmaiņām Meierovica pieminekļa izveidei ziedojusi 1001 eiro

Jelgava, 25.apr., LETA. Meierovica biedrība par progresīvām pārmaiņām pirmā Latvijas ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica pieminekļa pieminekļa izveidei Tukumā ziedojusi 1001 eiro, aģentūru LETA informēja Tukuma novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Laukmane.

Līdz ar to biedrība ieguvusi platīna ziedotāja līmeni, jo ziedojusi vairāk nekā 1000 eiro.

Sekojot biedrības iniciatīvai, arī vairāki tās biedri veikuši individuālos ziedojumus.

Pašvaldība pateicas ikvienam ziedotājam par iesaistīšanos nozīmīgās ieceres īstenošanā.

Līdz vakardienai pieminekļa izveidei kopumā ziedoti 5490 eiro.

Jau vēstīts, ka Tukuma novada pašvaldības izsludinātā metu konkursa pirmā Latvijas ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica piemineklim uzvarētāji Matīss Kalniņš, Zane Elerte un Liene Līce pieminekli vēlas veidot mozaīkas un pikseļu tehnikā, liecina meta apraksts.

Mākslinieku ideja ir piemineklī iekļaut Latvijas karoga krāsu motīvu un Meierovica portretu. "Latvijas karoga krāsu motīvs un Meierovica vizuālā sasaiste piemineklī atspoguļotu spēcīgu emocionālo apvienojumu, kas Tukuma iedzīvotājiem kļūtu par valstiskās piederības stiprināšanas vietu," norādīja konkursa uzvarētāji.

Meierovica pieminekļa izveidei līdz 2018.gada 1.novembrim tiek vākti ziedojumi.

Tāpat ziņots, ka Meierovica biedrība par progresīvām pārmaiņām ir dibināta 2010.gada martā ar mērķi mobilizēt sabiedrību progresīvām pārmaiņām Latvijas valsts attīstībā, veicināt sabiedrības līdzdarbību, atvērtu politiku, kā arī izstrādāt priekšlikumus dažādu jomu politiku uzlabošanai, piedāvāt risinājumus, veicināt to ieviešanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)