Banner 980x90

Lieldienās Pastariņa muzejā un Džūkstes Pasaku muzejā rīkos pasākumus bērniem

Jelgava, 21.marts, LETA. 1.aprīlī bērni un viņu vecāki aicināti piedalīties Lieldienu pasākumos Pastariņa muzejā un Džūkstes Pasaku muzejā Tukuma novadā, aģentūru LETA informēja Tukuma muzeja Komunikācijas nodaļas vadītāja Kristīne Ozola.

Pastariņa muzejā, kur dzīvojis un strādājis folklorists Anss Lerhis Puškaitis, plkst.12 norisināsies pavasara festivāls "Lieldieniņa". Mazos apmeklētājus sagaidīs pasaku tēli - zaķis un viņa draugi. Apmeklētājus aicinās izzināt Lieldienu tradīcijas, iepazīstot Puškaiša un viņa skolnieka Luda Bērziņa savāktās mīklas un māņus. Ar dabas materiāliem varēs krāsot olas un meklēt tās Pasaku dārzā, kur notiks arī olu kaujas. Pasākums norisināsies Pasaku dārzā, nelabvēlīgos laikapstākļos - muzeja telpās.

Savukārt Džūkstes Pasaku muzejā, kas veltīts rakstniekam Ernestam Birzniekam Upītim, no plkst.13 apmeklētāji aicināti meklēt atbildi uz mūžseno jautājumu, kāpēc tieši zaķi Lieldienās cilvēkiem nes olas. Zaķu darbnīcā būs iespēja krāsot olas un veidot Lieldienu dekorus. Azartiskākie apmeklētāji aicināti piedalīties orientēšanās sacensībās muzeja dārzā un spēlēt spēli "Olings".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)