Banner 980x90

Valsts svētkos Tukumā būs skatāms laikmetīgās dejas, mūzikas un dzejas uzvedums

Rīga, 25.apr., LETA. 4.maijā plkst.20 Katrīnas laukumā Tukumā notiks Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienai veltīts uzvedums "Logs lai paliek vaļā", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Anete Pitena.

Laikmetīgās dejas, mūzikas un dzejas uzvedums tiek veidots kā notikums pilsētvidē, kas aicinās Tukuma un novada iedzīvotājus iedibināt jaunu tradīciju - kopīgi veidot un piedzīvot "Baltā galdauta" svētkus, atcerēties 4.maija notikumus, izstāstīt par tiem saviem bērniem, stiprināt piederību savai zemei, valstij, novadam un pilsētai.

Uzveduma norise plānota Katrīnas laukumā pie mājas brandmūra, uz kura atainots Imanta Ziedoņa dzejolis "Tukums". Darbība risināsies uz speciāli būvētām vairāku līmeņu sastatnēm un skatuves podesta.

Uzveduma mākslinieciskās koncepcijas centrā ir Ziedoņa dzejoļi un īpaši šim notikumam veidotas laikmetīgās dejas horeogrāfijas ar fonda "Viegli" mūziku.

Līdztekus paša Ziedoņa dzejas lasījumiem audio ierakstos uzveduma noskaņu papildinās dzīvās mūzikas intermēdijas, kuras veidos Tukuma jaunieši - ģitāriste un dziedātāja Amanda Krauja un ģitārists Atis Ozols, kā arī dzejas lasījumi dažādu paaudžu Tukuma novada iedzīvotāju izpildījumā. Dejos aptuveni 20 deju studijas "Demo" jaunieši.

Uzveduma režisore un horeogrāfe ir Liene Bēniņa, skaņas partitūru veido Valērijs Černejs, bet gaismu režisors ir Niks Rācenājs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)