Banner 980x90

Uz Tukuma kultūras nama direktora amatu pieteikušies desmit pretendenti

Rīga, 29.okt., LETA. Konkursā uz Tukuma kultūras nama direktora amatu saņemti desmit pretendentu pieteikumi, aģentūru LETA informēja Tukuma novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Karīna Krūmiņa.

Lai arī kopumā ir saņemti desmit pieteikumi, atklātā konkursa nolikumam atbilst tikai trīs pieteikumi, proti, pārējie kandidāti, startējot konkursā, nav iesnieguši visus nepieciešamos dokumentus.

Atlikušos trīs amata pretendentus vērtēs komisija saskaņā ar nolikumu, un konkursa rezultāti būs zināmi pēc konkursa otrās kārtas - pārrunām.

Jau vēstīts, ka kultūras nama vadītāja amats kļuvis vakants pēc tam, kad deputāte, kultūras nama direktore Dace Lebeda domes ārkārtas sēdē bez konkursa iecelta novada pašvaldības izpilddirektores amata. Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam") aicināja balsot par viņa izvirzīto kandidatūru izpilddirektora amatam, jo iespēju ieteikt kandidatūru balsošanai viņam ļauj likums. Taču opozīcijas deputāti rosināja rīkot konkursu uz šo amatu, jo tas nav politisks. Lukmans gan nepiekrita pārmetumiem, aicinot kolēģus "ievērot normatīvo aktu prasības".

Protestējot pret konkursa nerīkošanu, seši opozīcijas deputāti domes sēdes zāli pameta. Lukmana virzītās Lebedas apstiprināšanai amatā pietika ar atlikušo astoņu deputātu balsīm. Pati Lebeda balsojumā nepiedalījās.

Domes priekšsēdētājs pauda, ka Lebedai ir maģistra grāds sabiedrības vadībā, viņai ir labas organizatoriskas spējas un jautājumi tiek risināti konstruktīvi. Tāpat jaunajai izpilddirektorei neesot "personīgo biznesa interešu".

Lebeda pēc ievēlēšanas informēja, ka noliek deputāta mandātu un arī aptur savu darbību partijā "Vienotība".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)