Banner 980x90

Tukumā valdošā koalīcija zaudē vienu deputātu un opozīcija tiek pie domes priekšsēdētāja vietnieka amata

Rīga, 6.nov., LETA. Par Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietnieku pirmdien domes ārkārtas sēdē ievēlēts opozīcijas frakcijas deputāts Agris Zvaigzneskalns (LZP), aģentūra LETA uzzināja domē.

Līdz ar Zvaigzneskalnu amatam tika virzīts arī Jānis Eisaks (LZS), kā arī pirms tam no amata gāztais Aivars Volfs ("Tukuma pilsētai un novadam"), kuru atkārtoti amatam pieteica domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam"). Opozīcijas pārstāvis amatā tika ievēlēts ar deviņām balsīm "par", pateicoties arī vairāku koalīcijas deputātu atbalstam.

Viens no domes varas partijas pārstāvjiem, kas balsojumā bija par Volfa atlaišanu un Zvaigzneskalna ievēlēšanu, ir deputāts Normunds Rečs ("Tukuma pilsētai un novadam"), kurš pēc domes priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšanas paziņoja, ka izstājas no partijas un turpinās domē darboties kā pie frakcijām nepiederošs deputāts. Rečs ir Tukuma novada Izglītības pārvaldes vadītājs.

Domē strādā arī Reča sieva - opozīcijas frakciju pārstāvošā Daiga Reča (NSL).

Jau vēstīts, ka 5.novembra vakarā no amata tika atbrīvots Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietnieks Volfs.

Volfs, komentējot opozīcijas deputātu pieprasījumu, deputātiem stāstīja par paveikto uzņēmējdarbības attīstības veicināšanā un jauno darbavietu radīšanā. Tāpat viņš pauda pārliecību, ka deputātu pieprasījums atbrīvot viņu no amata ir cilvēktiesības ierobežojošs. Deputāts atgādināja arī, ka pašvaldības vēlēšanās viņš ieguvis nemainīgi augstu novērtējumu no vēlētājiem, un politiskā spēka sarakstā bijis viens no trim atzītākajiem deputāta kandidātiem.

Deputātiem asi diskutējot par vicemēra darbu, arī koalīcijas pārstāvis Rečs atzina, ka, iespējams, vairāki domes lēmumi pieņemti, uzticoties domes amatpersonām un pašvaldības darbiniekiem.

Diskusiju noslēgumā Volfs no amata tika atbrīvots ar deviņām balsīm "par", bet pret viņa atlaišanu bija astoņi deputāti.

Volfam opozīcijas deputāti pārmet vēja parka un olu ražotnes attīstītāju interešu lobēšanu, neieklausoties iedzīvotājos un pārējos deputātos. Septiņi deputāti no domes opozīcijas deputātu frakcijas "Trīs partiju apvienība", kurā pārstāvētas Latvijas Zaļā partija, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un partija "No sirds Latvijai", uzskata, ka Volfa darbību dēļ par domi veidojas negatīvs iespaids gan novada, gan Latvijas mērogā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)