Banner 980x90

"Tukuma pilsētai un novadam" Saeimas vēlēšanās vēlas turpināt sadarbību ar "Vienotību"

Jelgava, 11.janv., LETA. Partija "Tukuma pilsētai un novadam" rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās vēlas turpināt sadarbību ar "Vienotību", aģentūrai LETA pauda politiskā spēka valdes loceklis un "Vienotības" frakcijas Saeimas deputāts Juris Šulcs.

Reģionālās partijas kopsapulcē par politiskā spēka prioritāro sadarbības partneri izvēlēta tieši "Vienotība", un sava nostāja pausta arī "Vienotības" pārstāvjiem. Pašlaik "Tukuma pilsētai un novadam" seko līdzi Vienotības partneru izvēlei un galīgais lēmums tiks pieņemts pavasarī.

Lai gan publiski izskanējis, ka partija "Valmierai un Vidzemei" 13.Saeimas vēlēšanās "Vienotības" vietā par partneri izraudzījusies Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), Šulcs uzskata, ka "emocijas jānoliek malā".

"Vienotība" ir mūsu partneris, ar kuru strādājam arī šajā Saeimā. Arī "Vienotībai" vēl ir iespēja uzlabot darbu un prestižu," pārliecināts reģionālās partijas vadītājs.

Par konkrētiem cilvēkiem, kas no partijas "Tukuma pilsētai un novadam" varētu startēt Saeimas vēlēšanās, plānots spriest pavasarī, kad būs zināms sadarbības partneris.

Lai gan arī partijas "Valmierai un Vidzemei" valdes priekšsēdētājs Jānis Baiks uzsver, ka sadarbības līgums ar "Vienotību" ir spēkā, kā arī pašlaik nav lemts par sadarbību ar citām partijām un tieši ar "Vienotību" notiek intensīvākās sarunas par turpmāko sadarbību, laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze" ziņoja, ka partija "Valmierai un Vidzemei" Saeimas vēlēšanās par partneri izraudzījusies ZZS.

Deputāts Inesis Boķis laikrakstam neapstiprināja, ka nākamajās vēlēšanās startēs no ZZS saraksta, taču sarunas notiekot gan ar ZZS, gan "Vienotību". Arī ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, runājot par šo tēmu, ir izvairīgs, taču apliecina, ka ar valmieriešiem notiek intensīvas sarunas.

"Neatkarīgā Rīta Avīze" atgādina, ka "Valmierai un Vidzemei" nav vienīgā partija, kuras pārstāvji, sadarbojoties ar "Vienotību", ievēlēti Saeimā. "Vienotības" frakcijā strādā arī Jēkabpils Reģionālās partijas biedrs Viktors Valainis, "Tukuma pilsētai un novadam" faktiskais līderis Šulcs un "Latgales partiju" pārstāvošais Aldis Adamovičs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)