Banner 980x90

"Tukuma piens" ieguldīs gandrīz divus miljonus eiro ražošanas un noliktavu telpu atjaunošanā un rekonstrukcijā

Rīga, 2.jūl., LETA. AS "Tukuma piens" ieguldīs gandrīz divus miljonus eiro ražošanas un noliktavu telpu atjaunošanā un rekonstrukcijā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Uzņēmuma pārstāvis Aivars Lazdovskis aģentūrai LETA teica, ka daļu ražošanas telpu plānots pārbūvēt, lai tās atbilstu visām ražošanas prasībām, kā arī plānots rekonstruēt telpas, kurās izvietota viena no kompānijas noliktavām, lai pielāgotu tās ražošanai. "Renovēsim, atjaunosim un pārbūvēsim telpas, lai mums būtu kur izvērsties gan ar jaunām tehnoloģijām, gan ar jauniem produktiem," teica kompānijas pārstāvis.

Pēc viņa sacītā, īstenojot investīciju projektu, būs iespējams nodrošināt lielāku produktu daudzveidību, tostarp bioloģiskajā segmentā. Taču konkrētus jaunos produktus viņš pagaidām komercnoslēpuma dēļ neatklāja. "Pamatā strādājam vietējā tirgū, bet, protams, mūsu skats ir vērsts arī eksporta virzienā. Produktus ar īsu realizācijas termiņu nevaram eksportēt, bet produktus ar garāku realizācijas termiņu cenšamies piedāvāt arī ārvalstīs," teica Lazdovskis.

Viņš piebilda, ka investīciju projektu plānots īstenot līdz 2019.gada augustam, piesaistot finansējumu Eiropas Savienības (ES) Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

Lazdovskis pastāstīja, ka pēcāk uzņēmums plāno iegādāties arī papildu iekārtas, kuras izvietot atjaunotajās un rekonstruētajās telpās.

Kompānijas iepirkumā par esošo ražošanas un noliktavu telpu atjaunošanu un rekonstrukciju starp trim pretendentiem par uzvarētāju atzīta SIA "Amatnieks", kuras piedāvātā līgumcena ir 1,727 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 2,09 miljoni eiro ar PVN.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā "Tukuma piens" strādāja ar 46,13 miljonu eiro apgrozījumu un 598 829 eiro peļņu. Kompānijas 2017.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

"Tukuma piens" ir reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,4 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)