Banner 980x90

Tukuma novada dome nolemj iegādāties Pūres kooperatīvās krājaizdevu sabiedrības papildpajas

Jelgava, 22.marts, LETA. Tukuma novada pašvaldība iegādāsies Pūres kooperatīvās krājaizdevu sabiedrības papildpajas, šodien pēc plašas viedokļu apmaiņas lēma novada dome.

Līdz šim pašvaldībai sabiedrībā piederēja viena pamatpaja un 1012 papildpajas ar kopējo vērtību 14 415 eiro. Šodien lēmums pieņemts, pamatojoties uz sabiedrības valdes priekšsēdētāja un domes deputāta Edmunda Grīnberga (NSL) un viņa vietnieces Solvitas Emsiņas iesniegumu ar lūgumu iegādāties papildpajas, lai varētu palielināt sabiedrības pamatkapitālu.

Domes sēdē izcēlās plašas diskusijas par to, vai domei būtu lietderīgi ieguldīt līdzekļus pajās, jo sabiedrība izsniedz saviem biedriem kredītus un dome "iegūst uz iedzīvotāju procentu maksājumu rēķina". Tāpat krājaizdevu sabiedrība nosaukta par "melno kasi".

Savukārt idejas atbalstītāji uzsvēra, ka sabiedrība ir mehānisms, kā var palīdzēt mazāk aizsargātajiem iedzīvotājiem, lai viņi nenonāktu ātro kredītu jūgā. Sabiedrība esot atbalstījusi arī izglītības, medicīnas jomu un dažādu objektu būvniecību.

Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam") pirms lēmuma pieņemšanas uzsvēra, ka sabiedrība nav "melnā kase", jo darbojas atbilstoši likumiem, un to uzrauga Latvijas Banka un Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

Pēc viedokļu apmaiņas deputātu vairākums lēma iegādāties 435 papildpajas Pūres kooperatīvās krājaizdevu sabiedrībā par 6190 eiro. Sabiedrības kopējā paju vērtība ir 20 605 eiro.

Sabiedrības biedri ir fiziskas personas, jebkurš pilngadīgs Tukuma novada iedzīvotājs, nekustamā īpašuma īpašnieks vai tas, kurš strādā Tukuma novada teritorijā, kā arī juridiskas personas. Sabiedrībā kopā ir 532 biedri.

Krājaizdevu sabiedrības uzdevums ir nodrošināt biedriem viegli pieejamus, efektīvus un kvalitatīvus finanšu pakalpojumus. Sabiedrības galvenais darbības veids ir kreditēšana.

Sabiedrības 2016.gada pārskats liecina, ka minētajā gadā tā izsniegusi 32 kredītus 92 700 eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)