Banner 980x90

Pasaku svētki Džūkstes Pasaku muzejā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 27.augustā, plkst.13.00 Džūkstes Pasaku muzejā (Džūkstes pagastā, Lancenieku skolā, Tukuma novadā) notiks tradicionālais pasākums ģimenēm "Pasaku svētki", kas tiek svinēti par godu latviešu rakstniekam un folkloristam Ansim Lerhim – Puškaitim (1859 - 1903).

Kā pilsētas informācijas portālu Tukums24.lv informēja organizatori, tā ir diena, ko jautri un izzinoši pavadīt kopā ar ģimeni pirms jaunā mācību gada sākuma.

Pasaku svētku apmeklētājus sagaidīs Džūkstes Pasaku tēli, kas aicinās doties pa Pasaku tēva A. Lerha - Puškaiša pēdām - ar gudrību un spēku izzināt pasaku valstību, ar maziem nedarbiņiem pārvarēt ceļā satiktos šķēršļus, ar atjautību atminēt Džūkstes Pasakas, caur tautasdziesmām spēlēt iecienītās Džūkstes Pasaku spēles un orientēties Pasaku dārzā. Radoši izpausties varēs darbnīcās - izveidot savu pasaku pūķi, no dabas veltēm uzaust savu grāmatzīmi, no papīra izveidot pasaku tēlu maskas.

Pasaku svētkos darbosies stāstu darbnīca "Caur tautasdziesmām uz pasakām" un brīvais mikrofons, kur ikviens aicināts stāstīt savus stāstus. Piedalīsies folklorists, pētnieks Dr. philol. Guntis Pakalns un Rāmupes Katlakalna folkloras kopa. Ar interesantiem stāstiem dalīsies arī folkloriste, latviskās dzīvesziņas kopēja, senbaltu tradīciju pētniece un popularizētāja Gunta Saule.

Pasākumā tiks atklāta izstāde "Līdzības", ko sagatavojusi Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta Latviešu folkloras krātuve. Izstāde veltīta mākslinieka Daiņa Rožkalna mūža darbam – 370 ilustrācijas, kas darinātas akadēmiskā izdevuma "Latviešu tautasdziesmas" sējumiem. Ekspozīciju papildina mākslinieka veidotie linogriezumi un tušas zīmējumi.

Darbosies arī Pasaku tirdziņš.

Līdzi jāņem labs garastāvoklis un ērti apavi.

Ieejas maksa:
Skolēniem, studentiem, pensionāriem un invalīdiem - 1, 00 eiro (Tukuma novada invalīdiem - bezmaksas); pieaugušajiem - 1, 50 eiro; ģimenes biļete - 3.00 eiro(1 - 2 pieaugušie un 2 vai vairāk bērnu līdz 18 gadiem).

Nokļūšana:
Uz Džūkstes Pasaku muzeju var nokļūt, braucot pa Tukuma-Jelgavas šoseju (22 km) vai Rīgas-Liepājas šoseju (55 km), Apšupes krustojumā pagriezties Tukuma virzienā (4 km).

Par Džūkstes Pasaku muzeju:

Džūkstes Pasaku muzejs veltīts izcilajam latviešu pasaku krājējam A. Lerhim-Puškaitim (1859 - 1903) un pasakām, kuras viņš pierakstījis tieši Džūkstes pusē. Muzeja izstādes veidotas par viņa sacerēto oriģinālpasaku tēmām, kas radītas, lai attīstītu bērnu iztēli un domāšanu, veidotu latvisko vērtību sistēmu. Aptuveni 6000 pasakas A. Lerha-Puškaiša sakārtojumā izdotas septiņu sējumu krājumā "Latviešu tautas teikas un pasakas" (1891-1903, 2001).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)