Banner 980x90

Pareiza laistīšana – skaista, zaļojoša dārza pamats

Dārza laistīšana nodrošina augu izdzīvošanu, tādā veidā apgādājot tos ar nepieciešamajām barības vielām. Pareizi laistot dārzu, tas zaļos un priecēs ar savu skaistumu.

Dārza laistīšana nodrošina augu izdzīvošanu, tādā veidā apgādājot tos ar nepieciešamajām barības vielām. Pareizi laistot dārzu, tas zaļos un priecēs ar savu skaistumu.

Dārzam ir nepieciešams liels ūdens daudzums. Jāņem vērā, ka ūdens vislēnāk iztvaiko no rīta un vakarā, tāpēc dārzu ieteicams laistīt kādā no šiem laikiem, kas nodrošinās labāko ūdens piekļuvi augu saknēm. Laistīt ieteicams katru otro – trešo dienu, taču karstā un vējainā laikā būs nepieciešama papildu laistīšana. Laistīšanas biežums un apjoms arī atkarīgs no pašiem augiem – ja krūmi un koki ir zemē dziļi iesakņojušies, tie vasarā varēs izdzīvot arī no lietus ūdens. Protams, sausuma periodos tie būs papildus jāaplej.

Mūsdienās laistīšanu atvieglo dažādi piederumi, no kuriem vispopulārākā ir šļūtene. Laistot dārzu ar šļūteni, iespējams ērti novirzīt ūdens plūsmu vajadzīgajā virzienā. Kvalitatīva šļūtene var kalpot līdz pat 30 gadiem. Šļūtenei ir jābūt pietiekami elastīgai un izturīgai, lai tā spētu paciest regulāru locīšanu un staipīšanu. Labs variants ir uzticamā ražotāja Fiskars šļūtenes komplekts, kas ietver divus ātros šļūteņu savienotājus un vienu savienotāju ar pagarinātāju. Tai ir standarta izmērs, kas sader ar citu ražotāju produktiem. Lai šļūtene mazāk plaisātu, ieteicams to uzglabāt satītu. Ir pieejami arī speciāli turētāji, kas nodrošinās pareizu šļūtenes uzglabāšanu un ilgmūžību. Laistīšanas procesā pret šļūtenes deformāciju pasargās laistīšanas statīvs ar riteņiem, kas arī atvieglos dārza darbus, ļaujot šļūteni ērti pārvietot. Pieejams arī šļūtenes komplekts ar visiem laistīšanai nepieciešamajiem instrumentiem, kurā šļūtene ir viegli izvelkama un saritināma no statīva.

Laistot augus ar šļūteni, strūklu nedrīkst virzīt uz augiem, pretējā gadījumā tiks bojātas lapas, nosisti ziedi un atkailinātas saknes. Īpaši saudzīgai laistīšanai, kas ir vajadzīga puķēm, piemērota laistīšanas pistole. Piemēram, Fiskars laistīšanas pistole ar četrām funkcijām, kas ļaus variēt starp četrām dažādām smidzināšanas pozīcijām un regulēt ūdens plūsmu. Tādā veidā būs iespējams gan saudzīgi aprasināt ziedus, gan arī ar spēcīgu strūklu noskalot dārza celiņus.

Laistīšana prasa laiku, tāpēc lielisks risinājums, kas palīdzēs ietaupīt laiku un spēku, ir laistītājs. Tas ir īpaši piemērots mauriņa laistīšanai.
Dārza darbus krietni atvieglos laistīšanas sistēma, ko piedāvā Kärcher. "Rain System"  izmanto lokalizēto kontrolēto mitruma izplatīšanas sistēmu, lai katram atsevišķam augam nodrošinātu tādu ūdens daudzumu, kāds tam ir nepieciešams. To var pielāgot gandrīz jebkura veida dārza laistīšanas vajadzībām. Sistēma strādā ar līdz pat 4 bāru spiedienu, un tās komplektācijā ir ½" PVC šļūtene ar pilienveida un mikrosmidzināšanas uzgaļiem.

Laistīšanas piederumu izvēle ir atkarīga no dārza lieluma, kā arī savām iespējām ieguldīt laiku tā kopšanā. Piemērotākās ierīces izvēlē tev palīdzēs internetveikala shopo.lv speciālisti!

Uzzini vairāk:
www.shopo.lv
+371 2330 7777
info@shopo.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)