Banner 980x90

Parakstu vākšana par Kandavas kartodroma darba atjaunošanu izvērsta arī internetā

Rīga, 7.nov., LETA. Sabiedrības iniciatīvu platformā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Kandavas kartodroma darbības atjaunošanu, kas ir papildinājums līdzīgai iniciatīvai Kandavas novada pašvaldības iestādēs, noskaidroja aģentūra LETA.

Kā iniciatīvas iesniedzējs interneta vietnē norādīts Toms Brūveris, un, kā ierakstā savā "Twitter" kontā norādīja Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Pride (LZP), parakstu vākšana internetā organizēta, pateicoties jauniešu iniciatīvai.

Brūveris iniciatīvas pieteikumā raksta, ka "tikai ar visu cilvēku palīdzību, savācot parakstus un iesniedzot tālāk Vides aizsardzības un reģionālās attīstības un Izglītības un zinātnes ministrijai, kā arī citām institūcijām pēc vajadzības, mēs varēsim stāties pretī šim lēmumam, lai atjaunotu jau starptautiski zināmo Kandavas kartinga trasi". Trasei atsākot darbu, sabiedrība iegūs labu, interesantu, atraktīvu sporta veidu, uzskata parakstu vācēji.

"Šī kartinga trase ir svarīga Kandavas pilsētai, paplašinot pilsētas popularitāti un aktivitāti. Trase ir svarīga ne tikai Kandavai, bet arī citiem cilvēkiem, kuriem šis sporta veids patīk, un viņiem šeit ir iespēja ar to nodarboties," norādīts pieteikumā.

Jau vēstīts, ka Kandavas novada pašvaldības iestādēs un arī citviet novadā sākta parakstu vākšana par vietējā kartodroma darbības atjaunošanu. Pēc vairākām tiesvedībām kartodroma darbība augusta beigās ar domes lēmumu ir atjaunota, taču domes lēmums pārsūdzēts. Kamēr lietā notiek iztiesāšana, kartodroma darbība ir apturēta. Lai arī sporta un izklaides bāzes īpašniece SIA "Kartodroms" tiesu lūgusi atļauju tiesāšanās laikā darbu turpināt, Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā nolemts, ka kartodroma darbība nav atjaunojama.

Tikmēr novadā sākta iedzīvotāju parakstu vākšanas kampaņa. Atklātas vēstules autori uzskata, ka ilggadējās tiesāšanās pret kartodromu "nepārprotami vērstas uz Kandavas kartodroma iznīcināšanu".

"Kandavas kartodroms ir pilsētai un novadam ārkārtīgi nozīmīgs objekts, kam ir liela loma Kandavas unikālā vēstures stāsta un nākotnes veidošanā," norādīts vēstulē, kurā uzsvērta objekta nozīme sporta talantu attīstībā, tūrisma un izklaides iespēju vairošanā un ekonomikas veicināšanā. Vēstules autori pauž, ka pretenziju un tiesvedību apjoms ir pārsniedzis veselā saprāta un konstruktīvas pieejas robežas un rada tiesisku haosu, turklāt tas pielīdzināms kaitniecībai.

Iepriekš, atļaujot kartodroma darbību, domē skaidroja, ka deputātiem nav tiesiska pamata likt šķēršļus uzņēmējdarbībai, kas atbilst visiem normatīviem. Vairākkārt domes sēdē uzsvērts, ka trokšņu līmenis trasē atbilst pieļaujamajam līmenim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)