Banner 980x90

Opozīcijai protestējot, Tukuma novada pašvaldības izpilddirektores amatā ieceļ deputāti Lebedu

Jelgava, 13.sept., LETA. Tukuma novada domes opozīcijas deputātiem protestējot pret konkursa nerīkošanu uz pašvaldības izpilddirektores amatu un pametot domes sēdi, trešdien šajā amatā iecelta Tukuma kultūras nama direktore, domes deputāte Dace Lebeda (V), kura gan tagad noliks mandātu, aģentūra LETA uzzināja domē.

Tukuma domē trešdien notika ārkārtas sēde, pamatojoties uz opozīcijas kritizētā izpilddirektora Māra Rudaus-Rudovska iesniegumu par darba attiecību izbeigšanu saistībā ar personīgajiem iemesliem un veselības problēmām. Izpilddirektoram jau ilgstoši ir darbnespēja, un tieši tā bija par iemeslu, kāpēc jūnijā nevarēja balsot par neuzticības izteikšanu viņam.

Vakar domes sēdē sākotnēji piedalījās 15 no 17 domes deputātiem, atbalstot Rudaus-Rudovska lūgumu.

Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam") aicināja arī balsot par viņa izvirzīto kandidatūru izpilddirektora amatam, jo iespēju ieteikt kandidatūru balsošanai viņam ļauj likums. Taču opozīcijas deputāti rosināja rīkot konkursu uz šo amatu, jo tas nav politisks. Lukmans gan nepiekrita pārmetumiem, aicinot kolēģus "ievērot normatīvo aktu prasības". Protestējot pret konkursa nerīkošanu, seši opozīcijas deputāti zāli pameta.

Lukmana virzītās Lebedas apstiprināšanai amatā pietika ar atlikušo astoņu deputātu balsīm. Pati Lebeda balsojumā nepiedalījās.

Domes priekšsēdētājs pauda, ka Lebedai ir maģistra grāds sabiedrības vadībā, viņai ir labas organizatoriskas spējas un jautājumi tiek risināti konstruktīvi. Tāpat jaunajai izpilddirektorei neesot "personīgo biznesa interešu".

Lebeda pēc ievēlēšanas informēja, ka noliek deputāta mandātu un arī aptur savu darbību partijā "Vienotība".

Kā ziņots, pēc septiņu Tukuma novada domes opozīcijas deputātu aicinājuma jūnijā tika sasaukta domes ārkārtas sēde, lai rosinātu neuzticības balsojumu Rudaus-Rudovskim. Tā kā domes izpilddirektoram kopš 5.jūnija bija darba nespējas lapa, lemt par viņa atlaišanu deputāti nevarēja.

Pieprasījumu par ārkārtas sēdes sasaukšanu bija iesnieguši septiņi deputāti no domes opozīcijas deputātu frakcijas "Trīs partiju apvienība", kurā pārstāvētas Latvijas Zaļā partija, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un partija "No sirds Latvijai".

Opozīcijas deputāti, pamatojoties uz veikto iepirkumu rezultātu analīzi, esot secinājusi, ka, iespējams, vairāki izsludinātie un arī jau veiktie iepirkumi, piemēram, par Tukuma pirmsskolas izglītības iestādes "Pasaciņa" pārbūvi, ielu apgaismojuma tīklu elementu nomaiņu, autotransporta piegādi Tukuma novada pašvaldībai, ir nekvalitatīvi un mērķtiecīgi izstrādāti tā, lai pie konkrētā darba, piegādēm vai pakalpojuma tiktu uzņēmumi, ar kuriem, iespējams, izpilddirektors iepriekš vienojies, teikts opozīcijas deputātu sagatavotajā lēmumprojektā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)