Banner 980x90

"Makšķernieku paradīzē" makšķerneiks no Tukuma puses noķer Latvijas rekordkarpu

Vecumnieku novada Valles pagastā lauku tūrisma un atpūtas parka "Makšķernieku paradīze" ūdenskrātuvē aizvakar noķerta 24,71 kilogramu smaga karpa, kas pēc publiski pieejamiem datiem var pretendēt uz jaunu Latvijas rekordu, aģentūra LETA uzzināja centrā "Makšķernieku paradīze".

Tiek ziņots, ka rekordkarpu Valles dīķī noķēris Imants Svencis Kronbergs no Tukuma puses. 24,71 kilogramu smagā karpa patlaban ir Valles dīķa rekords, vēstīts portālā "makskerniekuparadize.lv".

Savukārt, pēc Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas (LMSF) datiem par Latvijas rekordzivīm, kas reģistrētas no 1999.gada līdz 2013.gadam, Valles loms varētu pretendēt arī uz Latvijas mēroga rekordu, jo līdz šim karpas rekords piederēja A.Deksnim, kas 1994.gadā Lubānā bija noķēris 19,70 kilogramus smagu karpu, liecina informācija "fishing.lv".

Visticamāk, ka Vallē noķertā spoguļkarpa nevar tikt reģistrēta par oficiālu Latvijas rekordu, jo nevar izpildīt rekorda pieteikšanas nosacījumus. Piemēram, pieteikumam jāpievieno zivs fotoattēls un 10 zvīņas, kas ir īstenojams, ja zivs tiek nogalināta. Savukārt Vallē izmakšķerētā karpa ir atlaista atpakaļ ūdenskrātuvē.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja lauku tūrisma un atpūtas parka "Makšķernieku paradīze" īpašnieks Miervaldis Bērziņš, kurš ir arī LMSF Valdes loceklis un atbild par karpu makšķerēšanas sporta lietām, iespējams, ka pašlaik šī ir visliekākā Latvijā noķertā karpa. Lai gan karpu makšķerēšanas sporta entuziasti visas noķertās lielās karpas atlaiž atpakaļ ūdenstilpē, tomēr zivju svars tiek fiksēts, un sportistu aprindās ir zināmi lielo karpu noķeršanas gadījumi. Par tik lielas karpas noķeršanu Latvijā Bērziņš līdz šim nebija dzirdējis.

Viņš arī pastāstīja, ka šī karpa ūdenskrātuvē tika ielaista 2008.gadā, kad tā svēra pāri par 18.kilogramiem.

Saskaņā ar internetā pieejamo starptautisko informāciju pasaules rekords karpu makšķerēšanā pagaidām pieder austrietim Romanam Hankem, kurš 2012.gadā Ungārijā bija noķēris 46,10 kilogramu smagu karpu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)