Banner 980x90

Linkaits Kandavas novada domei nesola ceļa Kandava - Saldus posma asfaltēšanu

Rīga, 1.aug., LETA. Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), tiekoties ar Kandavas novada domes vadību, atklājis, ka, visdrīzāk, pašvaldībai aktuālais ceļa Kandava - Saldus posms netiks asfaltēts, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Jautājums par valsts reģionālā autoceļa Kandava - Saldus ceļa posma Valdeķi - Zemīte - Zante - Kapukrogs asfaltēšanu bijis viens no svarīgākajiem, ko pašvaldība vēlējusies jautāt ministram. Šī ceļa pārbūve tika solīta jau iepriekšējās reģionālās reformas laikā, bet desmit gadu laikā nekādi uzlabojumi nav veikti, un teju 24 kilometros asfalts uzklāts nav.

Pašvaldībā skaidroja, ka asfaltēšanas darbi vēl nupat bija ielikti valsts plānā, taču tagad tie 2020.gada plānotajos darbos vairs nav iekļauti. Aplēsts, ka asfaltēšana varētu izmaksāt 4,5 miljonus eiro.

Taču, pēc ministra teiktā, cerību, ka šo posmu noasfaltēs, nav. Prioritāte valsts mērogā ir ceļi, uz kuriem ir avārijas situācija, proti, ceļu nākas slēgt, jo transporta kustība pa to nav iespējama. Savukārt konkrētā posma stāvoklis nav tik katastrofāls, esot paudis Linkaits.

Jau vēstīts, ka Linkaits turpina uzturēties reģionālajā vizītē Kurzemes pašvaldībās, lai šodien tiktos ar Talsu, Rojas un Engures novada domes vadību.

Ministram plānota tikšanās ar Talsu novada domes vadību, lai pārrunātu ceļu kvalitāti, kā arī autoceļa Stende-Lauciene-Mērsrags stāvokli.

Tālāk Linkaits dosies uz Roju, kur kopā ar domes vadību apskatīs arī Rojas ostu. Savukārt atpakaļceļā uz Rīgu ministrs plāno piestāt Engurē, lai tiktos ar pašvaldības vadītājiem, stāstīja Zandere.

Linkaits jau vakar reģionālajā vizītē apmeklēja Kandavu un Ventspili.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)