Banner 980x90

Koģenerācijas uzņēmums SIA "SP Impianti" Tukumā vēlas būvēt ražotni

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Saistībā ar alternatīvās siltumenerģijas uzņēmuma SIA "SP Impianti" interesi Tukumā būvēt ražotni Tukuma novada dome šonedēļ nolēma nodot nomas tiesību izsolei četrus zemesgabalus, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Dome bija saņēmusi SIA "SP Impianti" lūgumu iznomāt Tukumā, Rūdas ielā 2, Vilkājas ielā 9A, Purva ielā 8 un Purva ielā 10, esošos pašvaldības zemesgabalus ražotnes izbūvei, piesaistot Eiropas Savienības projektu līdzfinansējumu.

Nekustamais īpašums ar 1,12 hektāru platību Rūdas ielā 2 atrodas plānotajā ražošanas objektu un noliktavu teritorijā. Līdzīgs statuss ir īpašumam Vilkājas ielā 9A, kura platība ir 1,68 hektāri, īpašumam Purva ielā 8, kura platība ir 1,96 hektāri, un īpašumam Purva ielā 10, kura platība ir 1,76 hektāri.

Vienīgi zemesgabals Vilkājas ielā 9A līdz 2018.gada 26.martam ir iznomāts Kuldīgas novadā reģistrētajai SIA "Vilkāja", taču pašvaldība ir sākusi šīs nomas laušanas procesu, jo nomnieks nav izpildījis līguma nosacījumus un ir nomas maksas un nekustamā īpašuma nodokļa parāds.

Trīs pārējos zemesgabalus - Rūdas ielā 2, Purva ielā 8 un Purva ielā 10 - dome nolēma nodot mutiskai izsolei, un informācija par izsoli tiks publicēta laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un pašvaldības bezmaksas informatīvajā izdevumā "Tukuma Laiks".

Nomas maksas sākumcena ir 1,5% apmērā no zemes kadastrālās vērtības gadā. Šīs mutiskās izsoles solis ir 0,1% no nomas maksas gadā, dalības maksa - 300 eiro, bet nodrošinājums - 1400 eiro. Izsole notiks 15.decembrī plkst.14, bet dalības maksa un izsoles nodrošinājums iemaksājami līdz 15.decembra plkst.12.

Dome noteica, ka līdztekus nomas maksai ir jāmaksā nekustamā īpašuma nodoklis, bet nomas līgums tiks slēgts uz divpadsmit gadiem.

Nomniekam ir pienākums 24 mēnešu laikā no nomas līguma noslēgšanas dienas iesniegt būvvaldē būvprojektu un sākt būvdarbus.

2012.gadā reģistrētā uzņēmuma SIA "SP Impianti" vienīgais īpašnieks ir Itālijas pilsonis Karmelo Sturniolo, liecina "Firmas.lv" informācija.

Līdz šim uzņēmums gada pārskatu nav iesniedzis un nekas neliecina par aktīvu saimniecisko darbību, taču, kā liecina uzņēmuma mājaslapā pieejamā informācija par šā uzņēmuma mērķiem un arī radniecīgajiem uzņēmumiem, SIA "SP Impianti" pārstāv tā dēvēto alternatīvās siltumenerģijas nozari, un darbība ir saistīta ar koģenerācijas iekārtu ražošanu, kā arī koģenerāciju, kuras procesā izmanto šķeldu, biogāzi vai vēja ģeneratorus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)