Banner 980x90

Jūnija sākumā negaisā cietušās pašvaldības vēl apkopo radītos zaudējumus

Rīga, 27.jūn., LETA. Tukuma novada pašvaldība un arī kaimiņu vietvaras vēl apkopo zaudējumus, kas infrastruktūrai un objektiem nodarīti negaisā naktī uz 12.jūniju, noskaidroja aģentūra LETA.

Lai arī Tukumā zaudējumus aplēst bija plānots divu nedēļu laikā, pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sintija Zekunde skaidroja, ka vēl līdz jūlijam darbojas darba grupa, kuras uzdevums ir apkopot visu informāciju. Pēc tam, visdrīzāk, tiks sasaukta novada domes ārkārtas sēde, kurā varētu lemt paar līdzekļu pieprasīšanu no valsts negaisa seku likvidēšanai.

Arī Engures novadā zaudējumu apmērs vēl nav apzināts.

"Mūsu pašvaldības nekustamiem īpašumiem šī vētra nav radījusi postījumus ēkām, bet ir nolauzti koki un izskaloti atsevišķi ceļa posmi. Līdz ar to ir radušies neparedzēti izdevumi teritorijas sakopšanai, koku zāģēšanai un ceļu remontdarbiem. Faktiskie izdevumi šiem darbiem vēl nav apkopoti. Lielāki postījumi ir nodarīti privātīpašumiem, bet arī par šiem vēl nav apkopoti radītie zaudējumi," aģentūru LETA informēja Engures novada pašvaldības izpilddirektors Imants Valers.

Pašlaik vienīgie, kuri pašvaldībā iesnieguši informāciju par zaudējumiem, ir zemnieku saimniecība "Eglāji", kur nopostīta augļu raža, radot zaudējumus 70 000 eiro, kā arī kādas automašīnas īpašniece, kuras automašīnai pie Šlokenbekas muižas uzkritis koks, radot 2000 eiro zaudējumus.

Savukārt Kandavas novadā negaisa laikā pašvaldības īpašumam postījumi nav nodarīti postījumi, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Līga Šupstika.

Kopumā negaiss, lielākos postījumus ir nodarījis Matkules pagastā, mazākos apmēros Vānes un Zemītes pagastos. Zemnieku saimniecībās cietis rapsis 130 hektāru platībā, ziemas kvieši 92 hektāru platībā, pupas, kas augušas 20 hektāros. Tāpat negaiss izpostījis kādu ābeļdārzu, cietuši arī vasaras mieži un ķiploku plantācija.

Jau vēstīts, ka naktī uz 12.jūniju negaisā skartās pašvaldības lūgs valsti piešķirt līdzekļus postījumu likvidēšanai, pēc Tukuma sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas ārkārtas sēdes aģentūrai LETA pastāstīja komisijas un Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam").

Komisija lēma, ka nav nepieciešams izsludināt novados ārkārtas situāciju, jo postījumi tiek likvidēti. Taču novadu pašvaldību izpildinstitūcijām uzdots apkopot radītos zaudējumus, lai domes varētu pieņemt lēmumu par līdzekļu pieprasīšanu no valsts no līdzekļiem neparedzētie gadījumiem.

Negaisa laikā bojāts Tukuma muzeja torņa dakstiņu jumts, vietām pagastos izskaloti ceļi. Lietus laikā pilsētā applūdušas ielas un arī ēkas. Krusa Tukuma un kaimiņu novados arī sabojājusi mašīnas, izsitusi māju logus. Cietuši arī vairāku namu jumti un ceļi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)