Banner 980x90

Jaunmoku pilī būs skatāmas pēdējo trīs gadu izcilākās medību trofejas

Jelgava, 11.apr., LETA. No 14.aprīļa Jaunmoku pils Kolonnu zālē būs apskatāma Latvijas medību trofeju izstāde "Jaunmokas 2018", prezentējot pēdējo trīs gadu labākās trofejas, aģentūru LETA informēja pils kultūras projektu vadītāja Aiga Krišmane.

Šogad izstādei mednieki iesniedza trofejas, kas iegūtas Latvijas savvaļā no 2015. līdz 2018.gadam. Kopumā vērtējumam un izstādei šogad iesniegti vairāk nekā 800 dažādu trofeju, starp kurām ir gan staltbriežu, aļņu un stirnu buku ragi, gan ilkņi, ādas un galvaskausi.

Medību trofeju izstādes noskaņu papildina arī viens no tekstilmākslinieces Baibas Rīteres gobelēniem - plašāku to izstādi paralēli trofeju ekspozīcijai iespējams apskatīt pils Torņa zālē. Audeklos dižojas brieži, alnis, rubeņi, stirnas un pasakainas mežu ainavas.

Turpinot tēmu par medībām un trofejām, 14.aprīlī no plkst.10 Jaunmoku pils Meža muzejā notiks Ģimenes diena. Muzeja speciālistu vadībā notiks iepazīšanās ar dažādiem dzīvnieku kažokiem, pēdu nospiedumiem, paradumiem un citām ar savvaļas dzīvi saistītām tēmām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)