Banner 980x90

Irlavā sestdien norisināsies virsdiriģentu svētki

Rīga, 10.sept., LETA. Irlavā 15.septembrī norisināsies virsdiriģentu svētki, kas tiks veltīti pirmo latviešu Dziesmusvētku virsdiriģenta Jāņa Bētiņa piemiņai, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Ertmane.

Plkst.15 pie Bētiņa pieminekļa notiks virsdiriģentu plaukstu nospiedumu veidošana, kurus pēc to apstrādes būs iespējams aplūkot arī pēc svētkiem. Plkst.16.30 notiks svinīgais brīdis un svētku dalībnieku gājiens uz Irlavas estrādi, kur plkst.17 skanēs svētku koncerts. Koncertā virsdiriģentu un Goda virsdiriģentu vadībā skanēs dziesmas no XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku Noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" repertuāra.

Koncertā piedalīsies Goda virsdiriģenti Jānis Erenštreits, Juris Kļaviņš, Jēkabs Ozoliņš, Edgars Račevskis ("Latviešu nacionālisti") un Jānis Zirnis, kā arī virsdiriģenti Kaspars Ādamsons, Aira Birziņa, Ivars Cinkuss, Agita Ikauniece Rimšēviča, Sigvards Kļava, Mārtiņš Klišāns, Māra Marnauza, Andrejs Mūrnieks, Ints Teterovskis, Ilze Valce un Romāns Vanags. Koncerta mākslinieciskais vadītājs būs Romāns Vanags, koncertu vadīs Orests Silabriedis.

"Latvijas valsts simtgade un XXVI Vispārējo Dziesmu un XVI deju svētku izskaņa ir īpašs brīdis jaunas tradīcijas nostiprināšanai, lai godinātu gan tos virsdiriģentus, kuri iedibināja un attīstīja Dziesmusvētku tradīciju, gan arī tos, kuri aizvien iedvesmo kordziedātājus, ļaujot svētku korim ieskanēties krāšņā tūkstošbalsu kopībā," pauda LNKC direktore Signe Pujāte.

Svētki Irlavā veltīti Bētiņam (1830-1912) - Kurzemes pirmo Dziesmu dienu iniciatoram, pirmo divu Dziesmusvētku virsdiriģentam, trešo, ceturto un piekto svētku Goda virsdiriģentam, Irlavas skolotāju semināra ilggadējam mūzikas skolotājam.

Virsdiriģentu svētkus Irlavā rīko LNKC un Tukuma novada pašvaldība.

Kā ziņots, XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI deju svētki Rīgu pieskandināja no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam, un norisinājās Latvijas valsts simtgades zīmē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)