Banner 980x90

Iepriekš neparedzētie darbi par 109 024 eiro sadārdzinājuši Tukuma bērnudārza "Pasaciņa" pārbūves projektu

Rīga, 26.apr., LETA. Iepriekš neparedzētie būvdarbi par 109 024 eiro sadārdzinājuši Tukuma pirmsskolas izglītības iestādes "Pasaciņa" pārbūves projektu, aģentūru LETA informēja Tukuma novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sintija Zekunde.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta kopējais finansējums ir 1 708 500 eiro, tajā skaitā projekta attiecināmās izmaksas 1 023 531 eiro, no kurām ERAF līdzfinansējums ir 291 975 eiro, bet valsts budžeta dotācija - 182 889 eiro. Pašvaldības līdzfinansējuma daļai ir saņemts aizņēmums Valsts kasē.

Būvdarbu līgums ar SIA "Telms" paredzēja, ka par darbu veikšanu uzņēmumam tiks samaksāti 1 549 619 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Taču aprīlī pašvaldība saņēmusi būvnieka iesniegumu par neparedzētiem izdevumiem, kas nav iekļauti sākotnēji līgumcenā, bet ir nepieciešami pilnīgai līguma izpildei.

Piemēram, demontējot grīdas segumu, tika konstatēts, ka vairumā telpu grīdas pamatne ir sliktā stāvoklī un būvprojektā paredzētā linoleja maiņa uz nepiemērotas pamatnes nebūtu saimnieciska un ilgtspējīga rīcība. Dažās telpās, demontējot flīzes no sienām un grīdām, konstatēts, ka zem tām ir vēl viena kārta ar flīzēm un rīģipsi, dubultojot darāmā darba apjomus. Tāpat konstatēts, ka pēc seguma noņemšanas atsevišķas sienas ir kritiskā stāvoklī un ir jāveic to pārmūrēšana.

Zekunde arī klāstīja, ka būvprojektā atsevišķās telpās pēc tīklu izbūves nebija paredzēts veikt kosmētisko remontu, tomēr sapulcēs nolemts, ka šie darbi būtu jāveic. Izlemts demontēt plastmasaveidīgus sienas paneļus kāpņu telpās, bet neveikt kāpņu telpu pārflīzēšanu pilnā apjomā. Būvprojektā nebija iekļauta arī atvērumu izbūve bēniņu lūku montāžai.

Līgumā noteikts, ka būvdarbu apjomu kopējās izmaiņas nedrīkst palielināt līgumcenu par vairāk nekā 10%. Būvnieka iesniegumā norādītais līguma summas palielinājums par papildu darbiem ir 109 024 eiro, kas ir 7% palielinājums.

"Papildu būvdarbi, kas nebija iekļauti līgumā, ir nepieciešami, un būvuzņēmēja maiņa radītu būtisku izmaksu pieaugumu, un to nevar veikt ekonomisku un tehnisku iemeslu dēļ," skaidroja pašvaldības pārstāve.

Jau vēstīts, ka pirmsskolas izglītības iestādes "Pasaciņa" rekonstrukcija Tukumā izmaksās 1 549 619 eiro. Par būvnieku objektā piecu pretendentu konkurencē izvēlētā "Telms", bet SIA "Būvētika" nodrošinās būvuzraudzību.

"Man ir gandarījums, ka ir parakstīti līgumi un būvdarbi tiks sākti, jo pirmsskolas izglītības iestādes "Pasaciņa" renovācija atrisinās ne vienu vien problēmu un daudzas pēdējos gados sakarājušās neērtības, piemēram, samazinās bērnudārzu rindas. Esam ļoti pateicīgi, ka gan vecāki, gan darbinieki ir saprotoši un zina, ka tiek darīts viss, lai viņu atvases justos labi un ar lielāko prieku dotos mācīties," līgumu noslēgšanu komentēja Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam").

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)