Banner 980x90

"Eco Baltia Vide" Tukumā plāno attīstīt nolietoto riepu pārstrādi

Jelgava, 22.marts, LETA. SIA "Eco Baltia Vide", kas vēl līdz marta beigām Tukumā nodrošina atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus, pilsētā plāno attīstīt nolietoto riepu pārstrādi, aģentūra LETA uzzināja Tukuma novada domē.

Uzņēmums Dienvidu ielā 2 un Rūpniecības ielā 5, kur darbojas arī pašlaik, plāno veikt nolietotu riepu smalcināšanu, iegūstot gumijas pārslas. Gadā paredzēts pārstrādāt aptuveni 8000 tonnu riepu. Iegūtās pārslas tiks pārstrādātas gumijas granulās, nododot tās tālākai reģenerācijai.

Gadā paredzēts iegūt ap 4300 tonnu gumijas granulu, veicot metāla un tekstila atdalīšanu un materiālu sijāšanu. Ražošanas procesā gadā radīsies arī 1000 tonnu atkritumu tekstila, ap 1000 tonnu metāla un ap 500 tonnām citu atkritumu, ko uzņēmums sola atbilstoši apsaimniekot.

Plānots, ka ražotnes izveidei uzņēmums izmantos esošās ēkas, kas līdz ar līguma izbeigšanos ar Tukuma novada domi par atkritumu apsaimniekošanu vairs nebūs nepieciešamas līdzšinējai darbībai.

"Eco Baltia Vide" lūgusi domi sniegt atbalstu plānotajai darbībai un pieņemt pozitīvu lēmumu par riepu reģenerācijas iekārtas izvietošanu Tukumā, taču domes deputāti šodien uzņēmuma lēmumu noraidīja, jo atbilstoši pastāvošajai kārtībai sākotnēji jāsaņem atļauja no Valsts vides dienestā. Ja šāda atļauja tiks saņemta, pašvaldība varētu atbalstīt uzņēmuma ieceri, jo iecerētā darbība atbilst teritorijas plānojumam.

Jau vēstīts, ka 27.martā beigsies Tukuma novada pašvaldības līgums ar "Eco Baltia Vide" par sadzīves atkritumu izvešanu Tukuma novadā un turpmāk šo pakalpojumu nodrošinās deviņu pašvaldību kapitālsabiedrība "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)