Banner 980x90

Automašīnu detaļu ražotājs "Rochling Automotive Milzkalne" izbeidz saimniecisko darbību

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
​Engures novada Milzkalnē bāzētais automašīnu apdares detaļu ražotājs SIA "Rochling Automotive Milzkalne" pērn noslēdza saimniecisko darbību, pārvietojot un pārdodot aprīkojumu un noslēdzot sāktos projektus, norādīts gada finanšu pārskata vadības ziņojumā.

Lēmums par uzņēmuma darbības pārtraukšanu pieņemts 2014.gada sākumā, konkurences dēļ zaudējot vairākus nozīmīgus pasūtījumus. Pēdējos pasūtījumus uzņēmums izpildījis pagājušā gada maija beigās, vēlāk atbrīvojot un pārdodot ražošanas telpas.

Pērn uzņēmuma zaudējumi bijuši 308 300 eiro, kas ir vairāk nekā 2014.gadā, kad tie bija 278 987 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

2015.gadā SIA "Rochling Automotive Milzkalne" strādāja ar 348 255 eiro apgrozījumu, kas ir krities par 55%, jo vēl pirms gada tas bija 788 216 eiro. Visi pieejamie līdzekļi tika novirzīti saistību izpildei ar kreditoriem.

Uzņēmuma vadība gada pārskatā gan norāda, ka nav nolemts uzņēmumu likvidēt un faktiski nepieciešamības gadījumā pastāv iespējas darbību atjaunot, taču tad liels izaicinājums būs darbinieku atrašana, jo darbinieki ar lielu pieredzi ir atlaisti.

Aģentūrai LETA ar uzņēmuma vadību sazināties neizdevās.

Ražotājs pieder Vācijā reģistrētajam uzņēmumam "Rochling Automotive Germany SE&Co. KG".

LETA jau vēstīja, ka iepriekš pieļauti divi turpmāko risinājumu scenāriji.

Viens ir saistīts ar ražotnes pārprofilēšanu - uzņēmums turpinātu ražot rezerves daļas automašīnu modeļiem, kuru sērijveida ražošana ir pārtraukta, kā arī Latvijā esošā ražotne varētu pārņemt jaunas ražošanas līnijas no citām Vācijas māteskompānijas ražotnēm.

Kā otrs iespējamais scenārijs minēta ražotnes darbības apturēšana un uzņēmuma likvidācija.

SIA "Rochling Automotive Milzkalne" reģistrēta Engures novada Smārdes pagasta Milzkalnē 2005.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)