Banner 980x90

Ar Viduslaiku svētkiem svinēs Jaunpils pils 715 gadu jubileju

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 13.augustā, savus viesus no tuvākas un tālākas apkārtnes gaidīs Jaunpils pils, kur ar Viduslaiku svētkiem tiks svinēta pils 715 gadu jubileja, aģentūru LETA informēja Tukuma Tūrisma informācijas centra speciāliste Agnese Atte. Viesus izklaidēs loku šāvēji, bruņinieki, dziedoņi, mūziķi, izklaidētāji, tirgotāji un muižkungi.

Svētki tiks atklāti plkst.14.00 ar lielgabala dārdu, bet jau no plkst.13.00 pils laukumā darbosies amatnieku un mājražotāju tirdziņš. Par godu daiļajām dāmām būs vērojami bruņinieku cīņu paraugdemonstrējumi vēstures entuziastu apvienības "Exercitus Rigensis" izpildījumā.

Plkst.14.30 mazos apmeklētājus priecēs un uz burbuļdanci krāsainajos burbuļos aicinās lupatu lelle Lupe no televīzijas raidījuma "Kas te? Es te!". Darbosies arī smilšu aplikāciju darbnīca, būs zirgu izjādes, viduslaiku spēles un radošās darbnīcas.

Savukārt plkst.16.00 būs skatāmas un dzirdamas viduslaiku dejas un dziesmas vokālā pedagoga Edgara Kramiņa vokālās mākslas vasaras laboratorijas "Izziedi vasaru" dalībnieku un pedagogu koncertuzvedumā "Altissima Luce".

Visu svētku laiku Jaunpils pils kunga un kundzes lomā iejutīsies Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs un Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Zadovska.

Turpat blakus esošā Jaunpils baznīca plkst.18 visus ielūdz uz Jaunpils ērģeļu atklāšanas koncertu ar nosaukumu "Uguņošanas mūzika", bet Jaunpils parkā plkst.20.00 notiks Latviešu popmūzikas dziedātājas un komponistes Lolitas Vambutes 80.jubilejai veltīts koncertuzvedums "Vēlreiz pasaka sākas".

Pašā vakara noslēgumā izturīgajiem un ballēties gribētājiem no plkst.22.00 dzīres pilī turpināsies ar nakts balli lāpu gaismā, kur iecienītas melodijas spēlēs Jelgavas Bigbends Raita Ašmaņa vadībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)