Banner 980x90

Tukuma pašvaldība par 7400 eiro iegādāsies papildu zemi sporta zāles būvniecībai

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Tukuma novada dome pagājušajā nedēļā nolēma par 7400 eiro iegādāties papildu zemes gabalu Pauzera ielā 5, Tukumā, lai būvētu sporta zāli pie Tukuma 3.pamatskolas, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Saistībā ar to, ka Tukuma novada pašvaldība gatavojas īstenot sporta zāles būvniecību pie Tukuma 3.pamatskolas, dome nolēma iegādāties papildu nekustamo īpašumu Pauzera ielā 5 par 7400 eiro.

Pirms tam atbilstoši publiskā iepirkuma rezultātiem un noslēgtajam tehniskā projekta izstrādes līgumam SIA "Skonto būve" arhitektu birojs ir sagatavojis un iesniedzis sporta zāles un stadiona būvprojektu minimālā sastāvā.

Lai ievērotu visas projektēšanas uzdevuma un tehnisko noteikumu prasības, nodrošinātu ugunsdrošības normu prasības, kā arī izvērtējot plānoto objekta novietojumu un situāciju dabā, konstatēts, ka sporta halles ēku, piebraucamos ceļus stadionam un ēkai ir jāizvieto daļēji uz privātīpašumā esoša zemesgabala 1004 kvadrātmetru platībā Pauzera ielā 5.

Zemesgabala īpašnieks Andis Pelcis ir izteicis gatavību īpašumu pārdot pašvaldībai sporta objekta būvniecībai, un saskaņā ar neatkarīga nekustamo īpašumu vērtētāja SIA "Interbaltija" atzinumu īpašuma tirgus vērtība ir 7400 eiro, par kādu dome arī nolēma to iegādāties.

Kā ziņots, martā šajā pašā adresē Tukuma novada dome jau nolēma par 12 800 eiro iegādāties zemesgabalu 1778 kvadrātmetru platībā, lai būvētu sporta zāli pie Tukuma 3.pamatskolas, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Sākotnēji šajā adresē zemesgabals 7288 kvadrātmetru platībā piederēja Pelcim, kurš arī iepriekš izteica gatavību pārdot pašvaldībai daļu no zemesgabala.

Apkopojot informāciju par pašvaldības sporta būvju izmantošanu un noslogojumu, pašvaldībā secināts, ka novada lauku teritorijās sporta zāles ir noslogotas, bet pilsētā pārslogotas. Pamatā sporta zāles tiek izmantotas izglītības iestāžu vajadzībām, nodrošinot mācību programmu un profesionālās ievirzes programmas sporta skolā.

Sporta skola programmu īstenošanai izmanto citu izglītības iestāžu sporta objektus (izņemot šautuvi). Situācija novērtēta kā neapmierinoša - tā radot nevajadzīgu spriedzi, ko var daļēji atrisināt tikai jaunas sporta zāles izbūve Tukumā.

Izvērtējot plānoto objekta novietojumu un situāciju dabā, konstatēts, ka ir lietderīgi sporta halles ēku izvietot daļēji uz privātīpašumā esoša zemes gabala Pauzera ielā 5. Uz minētā privātīpašumā esošā zemes gabala iespējams izvietot arī stadiona aprīkojumu un āra trenažierus skolas sporta objekta attīstības nākamajās kārtās. Sporta halles ēkas novietojums uz privātīpašumā esošā zemes gabala samazinās objekta būvniecības izmaksas, jo objekta izvietojumu ietekmē zemes reljefs. Plānotais ēkas izvietojums pasaudzēs ēkas tuvumā esošos kokus.

Iepriekš jau ziņots, ka pērn Tukuma novada dome konceptuāli atbalstīja sporta zāles būvniecību pie Tukuma 3.pamatskolas, nepieciešamo finansējumu plānojot 2015.gada budžeta aizņēmumu sadaļā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Atbildīgā institūcija par izbūvētās sporta zāles uzturēšanu, izmantošanu un apsaimniekošanu būs Tukuma Sporta skola.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)