Banner 980x90

Smārdes pagastā par vairāk nekā vienu miljonu eiro paplašinās zeķu ražotni

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ieguldot vairāk nekā vienu miljonu eiro, Engures novada Smārdes pagastā reģistrētā SIA "M.P. Socks" plāno paplašināt zeķu un zeķubikšu ražotni, nodrošinot vairākus desmitus jaunu darba vietu, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Meldra Zdanovska.

Pašlaik ir noslēdzies iepirkums par energoefektīvas ražošanas ēkas projektēšanu un būvniecību, ko veiks SIA "Velve AE" par 951 634 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa jeb 1 151 477 eiro, ieskaitot nodokli, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības mājaslapā.

Zdanovska stāsta, ka, īstenojot projektu, tiks paplašināta esošā ēka un sagādātas jaunas adāmmašīnas. "Aug pieprasījums, tāpēc nepieciešams paplašināt darbību," uzņēmuma pārstāve aģentūrai LETA pauž, ka visa SIA "M.P. Socks" produkcija tiek eksportēta uz ASV, kā arī Dāniju, Vāciju, Norvēģiju un citām Eiropas valstīm. Pēdējos gados uzņēmums arvien vairāk domā par darbības efektivizāciju, tāpēc nolemts būvēt energoefektīvu ēku, tiek pārvērtēti arī ražošanas procesi, atzīst Zdanovska.

Ja ziema būs silta, būvdarbus varētu sākt jau ziemā. Pēc būvdarbu pabeigšanas uzņēmums plāno nodarbināt papildus vēl 30-40 darbiniekus. "Firmas.lv" informācija liecina, ka pagājušajā gadā uzņēmumā strādāja vidēji 66 cilvēki. Zdanovska gan atzīst, ka darbiniekus atrast nav viegli, jo daudzi ir izbraukuši, bet, piemēram, jūrmalniekiem mērot ceļu līdz Smārdes pagastam nav finansiāli izdevīgi.

SIA "M.P. Socks" pieder Dānijas uzņēmumam "Martin Pedersen Strompefabrik". Pagājušajā gadā uzņēmums apgrozīja 1 415 425 eiro, kas ir par 22% vairāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums bija 1 167 655 eiro. Savukārt zeķu ražotāja peļņa pērn bija 48 823 eiro, teju divreiz vairāk nekā 2014.gadā, kad peļņa sasniedza 21 126 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)