Banner 980x90

"Tukuma piena" apgrozījums pērn - 46,910 miljoni eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Piena pārstrādes uzņēmums "Tukuma piens" pērn strādājis ar 46,910 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11% mazāk nekā 53,194 miljoni eiro iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, uzņēmuma peļņa sarukusi līdz 518 427 eiro salīdzinājumā ar 2,039 miljoniem eiro 2014.gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pērn uzņēmums bijis trešais lielākais piena iepircējs Latvijā, no vairāk nekā 200 Kurzemes zemniekiem iepērkot 180 tonnas piena dienā. Uzņēmuma svarīgākās produktu grupas veido jogurts, sviests, krējums un biezpiena sieriņi.

Tāpat ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā akcentēti jaunu tirgu meklējumi, startējot industrijas izstādēs Londonā, Ķelnē, Šanhajā. Pērn sākts arī biezpiena eksports uz ASV. Savukārt šā gada mērķis ir nostiprināt līdera pozīcijas stratēģiskajos segmentos un attīstīt jaunu perspektīvu produktu ražošanu vietējam tirgum un eksportam, īpaši pievēršoties Āzijas tirgum.

"Tukuma piens" ražo vairāk nekā 200 piena produktus, tostarp zīmola "Baltais Exporta" svaigos piena produktus, zīmola "Baltais eko" ekoloģiskos produktus - jogurtus, biezpienu, krējumu, kefīru un citus.

AS "Tukuma piens" dibināta 1996.gadā, pamatkapitāls ir 1 422 871 eiro, uzņēmumā pagājušajā gadā strādāja 249 darbinieki.

"Tukuma piena" 79% kapitāldaļu pieder nerezidentiem, galvenokārt Igaunijas pilsoņiem, 20,51% - fiziskām personām, 0,45% - piensaimnieku kooperatīvajām sabiedrībām, bet 0,04% kapitāldaļu ir valsts un pašvaldības īpašumā.

"Tukuma piens" pēc apgrozījuma vairākus gadus ir pārtikas industrijas līderu desmitniekā "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotajā "Latvijas biznesa gada pārskatā".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)