Banner 980x90

Opozīcija prasa meklēt jaunu investoru Jelgavas tirgus attīstībai

Trīs Jelgavas domes opozīcijas deputāti uz kārtējo sēdi 19.decembrī sagatavojuši lēmumprojektu, kas paredz jauna konkursa izsludināšanu Jelgavas tirgus attīstībai, liecina domes sēdei sagatavotais lēmumprojekts.

Rīga, 17.dec., LETA. Trīs Jelgavas domes opozīcijas deputāti uz kārtējo sēdi 19.decembrī sagatavojuši lēmumprojektu, kas paredz jauna konkursa izsludināšanu Jelgavas tirgus attīstībai, liecina domes sēdei sagatavotais lēmumprojekts. Iniciatīvu domē iesnieguši Gunārs Kurlovičs (LRA), Aigars Rublis (V) un Lauris Zīverts (KPV LV). 2016.gadā Rublis, būdams koalīcijas deputāts, bija viens no tiem, kas atbalstīja privātā investora SIA "ERA2K TT" piesaisti pašvaldības uzņēmumam SIA "Jelgavas tirgus". Pārējie divi iepriekšējā domes sasaukumā nav strādājuši. Deputāti uzskata, ka šovasar pieņemtais lēmums atļaut jaunā tirgus būvniecības termiņu pagarināt vēl uz trim gadiem ir uzskatāms par nesaimniecisku un iedzīvotāju interesēm neatbalstošu lēmumu. "Turklāt šādam lēmumam var sekot arī finansiālas problēmas, proti, pašreizējā Jelgavas tirgus zeme ir pārdota, un pārdošanas līgumā minētas soda sankcijas, ja noteiktajā termiņā tirgus netiks likvidēts un zemes gabals atbrīvots. Šādā situācijā Jelgavas un tās apkārtnes iedzīvotāji var palikt bez tirgus vai arī pašvaldība būs spiesta maksāt par saistību neizpildi no budžeta līdzekļiem," savā paziņojumā norāda domnieki. Deputāti norāda arī uz vairākām pārbaudēm, kas saistībā ar norisēm tirgū sāktas policijā un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), aicinot lemt par jauna konkursa rīkošanu pārtikas un nepārtikas preču tirgus kompleksa izveidei. Aģentūrai LETA Rublis klāstīja, ka citi deputāti netika aicināti atbalstīt sagatavoto lēmumprojektu. Arī "kuluāru sarunas" opozicionāri nevedot un iespējamo balsojuma rezultātu vairās komentēt. Jau vēstīts, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) ir pieprasījis paskaidrojumus Jelgavas mēram Andrim Rāviņam (ZZS) par iespējamu domei un priekšsēdētājam noteikto pienākumu nepildīšanu saistībā ar pašvaldībai daļēji piederošā "Jelgavas tirgus" pārvaldību, aģentūru LETA informēja Pūces pārstāve Agnese Vārpiņa. Pēc viņas teiktā, VARAM ir saņēmusi informāciju par iespējamiem Jelgavas pilsētas domes un mēra pārkāpumiem saistībā ar "Jelgavas tirgus" pārvaldību. Proti, ministrijas rīcībā nonākusī informācija liecina, ka dome, iespējams, ir pieņēmusi lēmumus pretēji pašvaldības interesēm. Savukārt policija izmeklē kriminālprocesu, kas skar Jelgavas pašvaldībai daļēji piederošā "Jelgavas tirgus" pamatkapitāla palielināšanu. "Firmas.lv" dati liecina, ka "Jelgavas tirgus" pamatkapitāls pašlaik ir 1 551 245 eiro, bet investora "ERA2K TT" pamatkapitāls - 3000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)