Banner 980x90

Noslēgsies pieteikumu izvērtēšana Tukuma novada pašvaldības metu konkursā Meierovica piemineklim

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Piektdien, 16.augustā, noslēgsies metu vērtēšana Tukuma novada pašvaldības izsludinātajā metu konkursā pirmā Latvijas ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica piemineklim, aģentūru LETA iepriekš informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Priede.

Kopumā konkursā saņemti 11 meti.

Jau vēstīts, ka par godu Latvijas simtgadei Tukuma vecpilsētā 2018.gada novembrī paredzēts uzstādīt Meierovica pieminekli, tāpēc pašvaldība izsludinājusi metu konkursu.

Pašvaldība paredz, ka pieminekļa izveides un uzstādīšanas izmaksas būs ne vairāk kā 80 000 eiro, ieskaitot visus nodokļus un nodevas.

Konkursa pirmās vietas ieguvējam tiek piešķirta naudas balva 1200 eiro, otrās vietas ieguvējam - 1000 eiro, trešās - 800 eiro. Komisijai ir tiesības noteikt atsevišķas veicināšanas balvas dalībniekiem, kuru iesniegtie meti nav izvirzīti godalgošanai. Veicināšanas balvu skaits un apjoms nav noteikts.

Pēc metu konkursa paredzēts veikt sarunu procedūru par pieminekļa izgatavošanu un uzstādīšanu.

Tāpat LETA jau vēstīja, ka Tukuma novada domes deputāti maija domes sēdē lēmuši sākt ziedojumu vākšanu Meierovica piemineklim.

Ziedojumu vākšanas laiks ir līdz 2018.gada 1.novembrim.

Ziedot var īpašās ziedojumu kastītēs, kā arī to var izdarīt, pārskaitot līdzekļus pašvaldības kontā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)