Banner 980x90

Maina Tukuma novada internātpamatskolas nosaukumu, iestādei pievienojot arī speciālās pirmsskolas izglītības grupas

Rīga, 4.marts, LETA. No 1.augusta Tukuma novada internātpamatskolas nosaukums būs Tukuma novada speciālās izglītības iestāde, un vēlāk tai tiks pievienotas arī pirmsskolas izglītības iestādes "Taurenītis" speciālās izglītības grupas, lēmusi novada dome.

Lēmums par internātpamatskolas nosaukuma maiņu pieņems, ņemot vērā, ka speciālās internātskolas tiek izslēgtas no izglītības iestāžu tipoloģijas. Domes deputāte Ludmila Reimate ("Tukuma pilsētai un novadam") skaidroja, ka speciālās izglītības iestāde turpinās saņemt valsts atbalstu, tāpat tajā tiks nodrošināts internāts un citi līdzšinējie pakalpojumi audzēkņiem.

Līdzīgs pamatojums ir arī "Taurenīša" reorganizācijai. Lemts, ka no 1.septembra iestādes speciālās pirmsskolas grupas, kurās izglītojamie apgūst speciālās pirmsskolas izglītības programmas, tiek nodotas internātskolas pakļautībā. Programmu īstenošanas vieta gan paliks nemainīga, un arī turpmāk programmas varēs apgūt "Taurenīša" telpās. Reimate skaidroja, ka pirmsskolas izglītības iestādē ir 11 grupas, un piecās no tām tiek nodrošināta speciālās programmas.

Dome iecerējusi, ka jaunveidojamā Tukuma novada speciālās izglītības iestāde nākotnē kļūs par speciālās izglītības centru.

Jau vēstīts, ka ar jauno mācību gadu par pamatskolu tiks reorganizēta Tumes vidusskola, kurā šajā mācību gadā nav nokomplektēta neviena klase vidusskolas posmā. Izglītības iestādē 2016./2017.mācību gadā vidējās izglītības pakāpē izglītību ieguva 27 izglītojamie, un darbojās trīs vidusskolas klases. 2017./2018.mācību gadā netika nokomplektēta 10.klase, 11.klasē izglītību turpināja apgūt seši skolēni, bet 12.klasē - pieci.

Šajā mācību gadā vidusskolas posmā netika nokomplektēta neviena klase, bet pamatskolas pakāpē izglītību iegūst 165 izglītojamie.

Novadā plānots izveidot arī speciālās izglītības attīstības centru, kas, iespējams, taps uz Tukuma novada internātpamatskolas pamata. Domes neatkarīgais deputāts un novada Izglītības pārvaldes vadītājs Normunds Rečs klāstīja, ka attīstības centra statuss ir kas līdzīgs valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanai, jo apliecina iestādes darba kvalitāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)