Banner 980x90

Lopbarības ražotājs "Vilomix Baltic" pērn saglabājis vairāk nekā viena miljona eiro peļņu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Tukuma novada lopbarības ražošanas uzņēmums SIA "Vilomix Baltic" pagājušajā gadā strādāja ar 11,73 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 12,32 miljoniem eiro iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, uzņēmuma peļņa bija 1,112 miljoni eiro salīdzinājumā ar 1,114 miljoniem eiro 2014.gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, uzņēmuma darbības profils joprojām ir minerālbarības maisījumu izstrāde, ražošana un pārdošana lopkopības nozares uzņēmumiem un zemnieku saimniecībām. Apmēram 20% produkcijas tiek realizēts vietējā tirgū, pārējais - eksportēts uz Lietuvu, Igauniju, Somiju, Zviedriju, Krieviju un Norvēģiju.

Tāpat ziņojumā norādīts, ka pērn uzņēmums saskāries ar noieta risku piensaimniecības nozarē, tomēr to izdevies līdzsvarot ar jauniem sadarbības projektiem cūkkopībā, tāpat tika attīstīti pakalpojumi maisījumu ražošanā pēc individuāla pasūtījuma.

"Vilomix Baltic" (līdz 2014.gadam - "Baltic Feed") reģistrēts 1994.gadā Tukuma novada Tumes pagasta "Bērziņos", uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 026 447 eiro, nodarbināto skaits pērn - 29 darbinieki.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Dānijas kompānija "Vilomix Holding", kas darbojas minerālvielu un vitamīnu papildbarību sektorā vairāk nekā 25 valstīs.

"Vilomix Baltic" pēc apgrozījuma vairākus gadus ir desmit lielāko industrijas uzņēmumu skaitā "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotajā "Latvijas biznesa gada pārskatā".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)