Banner 980x90

Ķemeru Nacionālajā parkā izdemolēta apmeklētāju iecienītā Kaņiera niedrāja laipa

Rīga, 16.nov., LETA. Ķemeru Nacionālajā parkā izdemolēta apmeklētāju iecienītā Kaņiera niedrāja laipa, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) izglītības centra "Meža māja" pārstāve Baiba Ralle.

Laipa atrodas netālu no Lapmežciema un iestiepās Kaņiera ezerā. Viens no laipas posmiem ir pilnībā bojāts, tādēļ tā vairs nav izmantojama, un līdz 1.martam būs slēgta.

Vandaļi sabojājuši vienu no laipas posmiem un tā balstošo pontonu. Tāpat pie laipas konstatēts, ka bojāta arī DAP un Pasaules dabas fonda kampaņas "Dabā ejot, ko atnesi, to aiznes!" informatīvā zīme. Par notikušo informēta Engures novada pašvaldības policija.

Ralle norādīja, ka patlaban apgrūtināta piekļuve arī netālu esošajai Kaņiera pilskalna laipai, jo virzienā no Antiņciema uz Smārdi notiek autoceļa seguma atjaunošana. Līdz ar to, Kaņiera ezera ainavu patlaban var baudīt vienīgi, izmantojot "Latvijas valsts mežu" laivu bāzes skatu torni vai Niedrāju laipas tuvumā esošo putnu vērošanas torni.

"Diemžēl šis nav pirmais vandālisma gadījums Ķemeru Nacionālajā parkā, dabas tūrisma infrastruktūra tiek bojāta regulāri. Salauztas laipu margas, sadedzināti vai apzīmēti informācijas stendi, deformētas vai nozagtas norādes - tie ir tikai daži piemēri. Taču pontonu zādzības mēģinājumu, kas diemžēl pilnībā liedz turpmāku pārvietošanos pa laipu, pieredzam pirmo reizi. Šādas rīcības iemesli nav saprotami," pauda DAP Pierīgas reģionālās administrācijas pārstāvis Artūrs Jansons.

Kaņiera niedrāja laipa tika atklāta 2013.gadā un piecu gadu laikā bija kļuvusi par iecienītu ĶNP tūrisma galamērķi - ik gadu to apmeklē aptuveni 50 000 ārvalstu viesu. Ejot pa laipu, varēja iepazīt Kaņiera ezeru no neierasta skatupunkta - piekļūt tuvāk niedrāju labirintiem. Niedrājus par savu mājvietu izvēlējušies lielākā daļa ezerā sastopamo putnu sugu, tādēļ, klusi ejot pa laipu, putnus bija iespējams novērot ļoti tuvu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)