Banner 980x90

Jaunpils audēju darbnīcā varēs satikt savu meistaru

No 27. līdz 29.martam visā Latvijā norisināsies pasākums "Satiec savu meistaru! 2015". Šajā pavasarī mācekļus pie sevis aicinās rekordliels tautas lietišķās mākslas meistaru, stāstnieku, teicēju un muzikantu skaits – pasākums norisināsies vairāk nekā 170 vietās. Jau otro gadu pasākums "Satiec savu meistaru!" notiks arī Jaunpils audēju darbnīcā, pilsētas informācijas portālam Tukums24.lv ziņo darbnīcas pārstāvji.

Piektdien, 27.martā, no plkst.10 līdz 16 gaidīs audēju amata meistare Velga Pavlovska un Jaunpils audēju kopas dalībnieces.

Jaunpils audējas demonstrēs seno Kurzemes ķēžu segas aušanas tehniku, kas vēsturiski tika izmantota segu aušanā Kurzemē, taču ar laiku šis dekoratīvais elements iedzīvojies arī citu novadu segās.

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja pašiem piedalīties aušanas procesā un izbaudīt tā burvību.

Paralēli Kurzemes ķēžu segām darbnīcas stellēs varēs apskatīt audumus, kas austi citās aušanas tehnikās. Vienās no 16 darbnīcas stellēm būs redzams Jaunpils apkaimes tautas tērpa svārku audums.
Darbnīcas telpās apmeklētājiem būs apskatāma arī izstāde ar Jaunpils rokdarbnieču gatavajiem darbiem – segām, sedziņām, cimdiem, šallēm un citiem darbiem.

"Satiec savu meistaru!" "Ērģelniekos", Jaunpils sporta kompleksa 4.stāvā ( ieeja no parka puses pretim baznīcai).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)