Banner 980x90

Gustava Zemgala dzimtas pārstāvji Džūkstē stādīs Latvijas simtgadei veltītu ozolu

Jelgava, 13.jūl., LETA. 16.jūlijā plkst.14 Džūkstes pagasta Piemiņas parkā kādreizējā Latvijas Valsts prezidenta Gustava Zemgala dzimtas pārstāvji Filips un Mārtiņš Andersoni iestādīs simbolisku Latvijas simtgadei veltītu ozolu, tā parādot cieņu pagastam, kurā dzimis viņu vecvectēvs, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāvis Arnis Šablovskis.

Zemgals dzimis 1871.gada 12.augustā Džūkstes pagasta "Odiņu" mājās amatnieka ģimenē. Drīz pēc tam Zemgala vecāki pārcēlās uz Aizputes Upesmuižu. Novadnieki īpaši godā savā pagastā dzimušo Valsts prezidentu, jo jau Atmodas gados 1990.gada 12.augustā Džūkstē tika atklāta Zemgalam veltīta piemiņas zīme, kas arī pašlaik atrodas pagasta Piemiņas parkā, netālu no pazīstamā Kārļa Zemdegas veidotā pieminekļa "Atbrīvošanas cīņās kritušajiem Džūkstes draudzes locekļiem".

Filips un Mārtiņš Andersoni ieradušies Latvijā kopā ar Ziemeļkalifornijas jaukto kori, kura sastāvā viņi piedalījās nesen Rīgā izskanējušos Vispārējos latviešu Dziesmu svētkos.

Pēc svinīgā notikuma parkā paredzēta draudzīga tikšanās ar Zemgalu dzimtas pārstāvjiem pagasta Kopienu centrā, uz kuru aicināts ikviens interesents. Tās laikā notiks pagasta vēsturei veltītās grāmatas "Džūkste. Cerību Latvija" elektroniskās versijas prezentācija, kurā ir arī nodaļa par Zemgalu, kā arī viņa mazmazdēlu pārdomas par Latvijas valsts attīstību pašlaik.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)